Amint arról a Dehir.hu beszámolt, a jegyző határozata szerint a korábbi háromszáz helyett már csak ötvenen bulizhatnak egyszerre a Piac és a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkához közel lévő Cool Music & Dance Clubban. Szekeres Antal a katasztrófavédelem megállapításai miatt döntött így. Az üzemeltető A-DEAL Kft-t a jegyző szerette volna bevonni a folyamatba, de hiába kereste őket, leveleire nem érkezett válasz. Nem kapta meg például a cégtől a tűzvédelmi szabályzatot és a szórakozóhely kiürítési számításait sem.
Arról is beszámoltunk, hogy az A-DEAL Kft-vel nem először gyűlik meg az önkormányzat baja. Annak idején például ők üzemeltették a Nagyerdei strandon a szabadtéri Bed Beachet és Dokk Beachet. A jegyző 1500 főre adott nekik engedélyt, erre ők a Facebookon már azzal dicsekedtek, hogy a nyitóbulin több mint 6000 ember szórakozott náluk.

A cégjegyzéki adatok alapján az A-DEAL Kft. mögött egyébként közvetetten a tavalyi letartóztatásáig az ország legnagyobb fővárosi szórakoztatóipari komplexumát, valamint kiterjedt vidéki diszkóhálózatot működtető Vizoviczki László áll. Az A-DEAL Kft-nek egy másik kft az egyedüli tulajdonosa, a CP-Invest Kft. A CP-Invest-nek két tagja van, Vizoviczki László és egy másik cég, a Base-1 Vagyonkezelő Kft. A Base-1-nél viszont csak Vizoviczki a tulajdonos.
A Cool mostanában igen hektikusan tart nyitva, míg az ajtóra kifüggesztett nyitva tartás szerint korábban hétfőnként, szerdánként, péntekenként és szombatonként is volt ott buli, mostanság csendes a hely. Legutóbb a virágkarnevál estéjén tartottak a diszkóban rendezvényt.
A Vizoviczkihez köthető ügyben a vállalkozó ügyvédje szerint „hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja” miatt nyomoznak. A gyanú szerint Vizoviczki és emberei rendőröket fizettek le, hogy az általuk üzemeltetett helyeket hagyják békén, sőt védjék, míg a konkurens diszkókat a folyamatos razziákkal lehetetlenítsék el.
Vizoviczki László cégei korábban jó pár szórakozóhelyet üzemeltettek Debrecenben. Van, amelyik azóta bezárt, és van olyan is, mely új üzemeltetővel működik tovább. Nem csoda hát, hogy a Vizoviczki-ügy szálai Debrecenbe is elértek. A Vizoviczki „debreceni helytartójaként” emlegetett férfit TEK-esek fogták el a cívisvárosban. Később őrizetbe vették két másik emberét, valamint a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetőjét, K. Gyulát is. Őt vezető beosztású hivatalos személy által, kötelezettségszegéssel, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsították. A férfit azonban már másnap elengedték, mivel megszűnt az eljárás meghiúsításának lehetősége. A meggyanúsított rendőr ügyvédje a Debrecen Televíziónak azt nyilatkozta, hogy védence attól tart, mire kiderül ártatlansága, rámegy az élete.