A padlássöpréshez hasonlította a rezsicsökkentést a DISZ

Debrecen-A Fütesz Kft. gazdálkodásáról is vitáztak a képviselők a közgyűlésben. A testület 10 és fél százalékkal csökkentené a kéményseprési díjakat. A DISZ-es Dobrossy István megint elmondta: tönkremegy a Fütesz -írja a dehir.hu

Dobrossy István (DISZ) arról kérdezte a polgármestert, készült-e tanulmány arról, hogy milyen hatással lesz a díjcsökkentés a szolgáltató Fütesz Kft. működésére. Varga László városfejlesztési főosztályvezető úgy válaszolt: nem, mert a Fütesz Kft. nem önkormányzati cég.
Illusztráció (Fotó: MTI)
Dobrossy István szerint az nem megfelelő válasz, hogy a Fütesz egy magáncég és nem érdekel, mi lesz vele. Ez az ötvenes évek padláslesöpréséhez hasonlít. Alkotmányos felülvizsgálatot kellene kérni a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Nem lehet tönkretenni egy céget azért, hogy kitűzzük a mellünkre, 10 százalékkal csökkentettük a rezsidíjakat. Szerinte ez bűn. Lehetne állami kompenzációt is mellétenni. Ez több, mint nem úriemberi magatartás.
Fodor Levente a Fütesz Kft. gazdálkodási adatait idézte. Elmondta, hogy tavaly a megtermelt 325 millió forintos eredményből 280 millió forintot osztalékként kivett a menedzsment, csak a többit hagyta bent. Ebből arra következtet a képviselő, hogy elbírja még a cég a további 10,5 százalékos csökkentést.
Kőszeghy Csanád Ábel jobbikos képviselő elhatárolódott attól, hogy Dobrossy padláslesöpréshez hasonlítja a rezsicsökkentést.
Én nem állítom, hogy ön a Fütesz ügyvédje, de kéretlenül védeni egy céget, az felettébb gyanús – mondta Kósa Lajos polgármester. – Én ezt nem feltételezem, hanem emlékszem. Ön volt a megyei önkormányzat ügyvédje a Fütesz privatizációjakor. Az, hogy ön nem a debreceni polgárok érdekében, hanem a cég érdekében szól a közgyűlésben, az elgondolkodtató – zárta Kósa Lajos
A testület elfogadta a 10,5 százalékos díjcsökkentést.