Szerdától csak digitálisan fogható a Debrecen Televízió adása. A DTV átállás október 31-i határideje előtt egy nappal vált analógról digitális műsorterjesztésre. A nézők egy részének egy jelátalakító berendezésre, úgynevezett set top boxra lesz ezentúl szükségük. A Debrecen Televízió szerdától kiváló kép- és hangminőségben, a 34-es csatornán érhető el- írja a dehir.hu

Ugyan csütörtökön térségünkben is megtörténik a digitális átállás, sokan még csak most vásárolják meg a set top boxot az elektronikai szaküzletekben. Egy közép árkategóriás, távirányítós és kijelzős dekóder körülbelül 10 ezer forintba kerül. A legolcsóbb set top box az általunk felkeresett szaküzletben 7700 forint, de lehet kapni bővíthető memóriájút 24 ezerért is. Az elmúlt napokban sokan keresték a dekódereket.
Szerdától digitálisan sugároz a DTV
Sokan hallottak a digitális átállásról. Most már tudatosan jelentkeznek a vevők, hogy a set top boxot a hagyományos tévékészülékekhez meg kell vásárolniuk – mondta el Szász Attila műszaki eladó.
Ahogy a nézők, úgy a Debrecen Televízió is hónapok óta készül a digitális átállásra. Lecserélték a kamerákat, az adásvezérlő berendezéseket, a műsorok arculatát és a vágóprogramot is ahhoz, hogy a műsorok kiváló minőségben jussanak el a nézőkhöz.  A DTV-nél már szerdán megtörténik a digitális átállás.
- A mi műsorainknak is éles lesz a képe és kiváló minőségű a hangja. Azt hiszem és abban bízom, hogy ez a nézők örömére lesz. A televízió felkészült erre, elvégeztük az ehhez szükséges beruházásokat – nyilatkozta Széles Tamás, a Debrecen Televízió ügyvezető igazgatója.
Az átállás után újra kell hangolni a set top boxot vagy a televíziókészüléket azoknak, akik tető- vagy szobaantennával fogják a Debrecen Televízió adását. Számukra a DTV műsorai szerdán – várhatóan déltől – a 34-es csatornán érhetők el.  A kábeles előfizetőknek nincs teendőjük.