Májusra végeznek

Burkolatcsere, körforgalom kiépítése, buszöblök kialakítása - egyebek mellett ezek is megvalósulnak a Pallagi út teljes megújításának részeként. A munka ma kezdődött és a tervek szerint nyolc hónapig tart majd. Az útszakasz utoljára a nyolcvanas évek elején esett át egy korszerűsítésen -.írja a dehir.hu

Szerdán elkezdődött a Pallagi út korszerűsítése, a város felé eső részen már dolgoznak. Majdnem négy és fél kilométer szakaszt újítanak fel. A kockakőburkolatot aszfalttal helyettesítik, és az utat is kiszélesítik.
Májusra végeznek
A kanyarban egy körforgalmat építenek ki, és a megállókban buszöblöket alakítanak ki.
- Nyolcszázan laknak Pallagon, ott van a Balásházy-szakközépiskola, ott van a Debreceni Labdarúgó Akadémia. Úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje, hogy ezt az utat megcsináljuk. A beruházást úgy végeztetjük el, hogy a távlati fejlesztésekben szereplő esetleges lakóövezeti fejlesztés is beleférjen, ilyen kapacitásra építjük – mondta el Kósa Lajos polgármester.
A beruházás közel 440 millió forintba kerül, a pénz kilencven százalékát az Új Széchenyi Terv pályázatán nyerte el az önkormányzat. A munkálatok Pallag belterületét is érintik: egyebek mellett itt a közvilágítást is korszerűsítik.
A távlati tervekben kerékpárút kiépítése is szerepel: ez 280 millió forintba kerülne, ezt a beruházást is pályázati forrásból szeretné finanszírozni a város. A Pallagi út felújítása előreláthatóan május végéig tart. Addig, aki teheti, kerülje el ezt az útszakaszt!