Kiakadtak a debreceni ultrák

Debrecen, dehir.hu - Deutsch Tamás, Szalai Ádám és Knézy Jenő is beszélhet arról, mi a baj a magyar focival, csak a szurkolók nem? - kérdezik a debreceni ultrák.

A magyar válogatott hollandiai égése és a világbajnokságról lemaradása óta állandó beszédtéma a magyar foci katasztrofális állapota. A debreceni ultrák eddig bírták, most közlemény formájában szólaltak meg. Bár valamiért első szám első személyben fogalmazták meg a mondandójukat a Szívtiprók Ultras Debrecen weboldalán.
Elég nekünk a regisztrált munkanélküliség - üzenték az MLSZ-nek a debreceni ultrák
„Hogy van az, hogy most már Szalai beszélhet a problémákról, Deutsch Tamás beszélhet a problémákról, a válogatott meccs riportere semmitmondónak minősítheti Csank János véleményét és beszélhet a problémákról? Nem sorolom mennyien fakadtak ki a focink velejéig romlott szarságáról az utóbbi napokban. Miért van az, hogy amikor ezeket a problémákat a szervezett szurkolói csoportok akarták szóvá tenni a lelátókon, a fórumokon, a sajtóban akkor minden érintett tiltotta, büntette, szankcionálta, ütötte, fenyegette őket ezért? A szervezett szurkolói csoportokra miért nem vonatkozott a szólás szabadsága? Miért lehetett debreceni, diósgyőri, ferencvárosi, kispesti, újpesti … szurkolókat kitiltással, rendőrségi eljárással, pénzbírsággal fenyegetni csak azért, mert hangot akart adni azon véleményének, hogy a magyar foci vezetői a fociból élnek és nem a fociért, hogy a szervezett csoportok üldözése helyett inkább az érdemi munkával kellene foglalkozniuk az érintetteknek és kézzelfogható eredményeket letenni az asztalra!” – olvasható a közleményben.
Az ultrák sérelmezik, hogy az MLSZ évekig őket okolta azért, mert kevesen járnak ki a meccsekre, és nem foglalkozott az igazi okokkal. A szurkolói regisztráció miatt a mérkőzésektől távol maradó debreceni ultrák azt kérik a többi szurkolótól is, hogy ők se menjenek ki a meccsekre.
„A stadionokat hagyjuk üresen, hogy végre azok az erők is megmozduljanak, akik elkezdhetik a rendrakást ebben a mocsokban! Minden magyar szurkoló megérdemelné, hogy elkezdjünk kimászni ebből a mocsokból, de ahhoz az kell, hogy végre egyszer az életben megmutassák a szurkolók, hogy erre a f…ra nem kíváncsiak!” – zárul a közlemény, amiben azért akadnak még cifra szavak. (Teljes terjedelemben itt olvashatják.)