A Tudományos Élménypark főépülete már több mint 80 százalékos készültségi szinten van. Az építkezésen száz ember dolgozik folyamatosan. 

A Tudományok Palotájához vezető hídon már munkások járnak, alattuk a mesterséges tó medencéjét is kiásták. Most éppen az átereszt készítik, hogy egy patakba is el tudják vezetni a vizet. A tetőn közben már a csapadék- és a hőszigetelést végzik. A kupolára 14 réteg szórt szigetelés kerül, és erre jön még rá négyezer köbméter föld.


A Tudományos Élménypark épülete már több mint 80 százalékos készültségi szinten van. Száz ember dolgozik folyamatosan, hogy december végére kész legyen.

- Nincs olyan munka, amibe még nem fogtunk bele. Igazából gépészeti, elektromos, szerelési munkák befejezési munkálatai vannak hátra, az ajtó elhelyezések, illetve a szerelvényezések – tájékoztatott Zsiros János, a HUNÉP Universal Zrt. létesítményfelelőse.

A Tudományok Palotájában már készül az interaktív tér. A beruházás célja az oktatás gyakorlati oldalának erősítése, ezért a különböző jelenségeket itt élményszerűen mutatják majd be a diákoknak. Az eltérő tudományterületekhez kapcsolódó eszközök, mint például a teleszkóp, az ingák, a számítógépek beszerzése még folyamatban van.

- Ez a közbeszerzési eljárás is rövidesen lezárul, és az eszközöket valószínűleg a jövő év elején leszállítják. Nagyon remélem, hogy a beruházás a megfelelő ütemben halad tovább, és már előkészítési fázisban van az üzemeltetési program is – mondta el Papp László alpolgármester.

Az önkormányzat a működtetésre egy nonprofit céget hozott létre, aminek a bejegyzése már elkezdődött. Nekik kell majd a megfelelő programokat kialakítani, hogy minél több érdeklődőt tudjanak majd ide csábítani. A 15 hektáros, 1,8 milliárd forintból épülő élménypark a tervek szerint jövő márciusra készül el.