A gyermekorvos várhatóan Kósa ellenfele lesz az 1-es választókörzetben. A Libatolvaj gyermek-állatorvos konspirátor, mint bajnai szövetségese, aki a fent nevezett szemétláda Hajdú-Bét-es megbízottjaként a libatenyésztőket behúzta a csőbe.

Szegedi István helyi gyermekorvos az Együtt-PM és az MSZP közös támogatásával indul a 2014-es országgyűlési választáson. Szegedi István 1993-ban diplomázott az orvosi egyetemen, azóta Debrecenben dolgozik, gyermekorvos, egyetemi oktató, a helyi gyermekonkológiai és -hematológiai centrum vezetője. Szegedi 2002-ben az MSZP parlamenti képviselő-jelöltje volt, akkor nem sikerült bejutnia az országházba, de négy évig tagja volt a városi közgyűlésnek. Négy szakvizsgával és PhD-fokozattal rendelkezik, és egészségügyi szakmenedzser képesítést is szerzett.

Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében megrekedt a fejlődés, nagy számban munkahelyek nem keletkeznek, sok fiatal külföldre vándorol. A Kósa Lajos által vezetett városvezetés kifáradt, és Szegedi István tekintélye, elismertsége garanciát jelent a változásra, a fejlődés megindulására – e szavakkal mutatta be ma Debrecenben Szigetvári Viktor, az Együtt 2014-PM szövetség egyik társelnöke a debreceni 1-es választókerültben induló jelöltjüket.

Szegedi István a Népszabadság kérdésére azt mondta: ugyanazt érzi, amit 2002-ben, amikor nem jól mentek az ország dolgai, s irritálta őt az Orbán-kormány arroganciája. Jelenleg úgy érzi, hogy sok ember csalódott a második Orbán-kormányban, és sokan azt hitték 2010-ben, hogy megvalósul a Fidesz által ígért egymillió új munkahely. Saját magáról azt mondta: nyugodtságot, higgadtságot, tisztességes munkát ígér a választóknak.