A sportszerető üzletember kamatos kamattal hitegetett, de nem fizetett. Rendőrök mentek érte, s előzetes letartóztatásba került. 

A police.hu információi szerint a hajdú-bihari rendőrök ebesi lakásán őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több sértettet is megkárosított.

“A Debreceni Rendőrkapitányságon egy helyi lakos tett feljelentést 2013. október 3-án a terhelttel szemben, akinek a befektetésekkel foglalkozó cégével és annak üzletkötőjével szerződést kötött a sértett. A befizetett pénzért cserébe a gyanúsított jó befektetést és a banki kamatnál jóval kedvezőbb hozamot garantált, mely nem valósult meg. A feljelentőn kívül több tucat sértettje van még az ügynek, akik a pénzt átutalták az ebesi lakosnak, aki meggyőzte a szerződő feleket arról, hogy a befektetett összeget nem veszíthetik el, mert a befektetés futamidejének a végén nem csak a tőkére, hanem annak hozamaira és kamatos kamatra is lehet számítani. Miután az ígéretek és a cég üzletkötőivel megkötött szerződések nem valósultak meg, így a befektetők a rendőrségen feljelentették a férfit. A rendőrök az ügyben megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként a járőrök 2013. december 11-én 8 óra 40 perckor otthonából állították elő a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Sándort. A 41 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Debreceni Járásbíróság 2013. december 12-én elrendelt. Vele szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.”

A sportot ismerők párhuzamot vélnek vonni az NB III-as újonc ebesi futballcsapat ősszel jött anyagi nehézségei, valamint a Civis Globál Brókerház Zrt. gondjai között. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a cég 18 százalékos hozamot ígért az ügyfeleinek, ám az aktuális kifizetések egy részét azonban nem tudta időre teljesíteni. Kiss Sándor elnök azzal nyugtatta ügyfeleit, hogy pusztán technikai okok miatt csúsztak ki a határidőből, ám rövidesen a késedelmi kamattal együtt törleszti adósságát.

A Kiss Sándor klubelnök által irányított, s bőkezűen szponzorált futballcsapat országos elismerést kiváltva remek sorozattal szárnyalt a megyei II. osztályból rajtolva az NB III-ig, s ősszel ebben az osztályban is jól kezdett, ám a pénzügyi nehézségekkel párhuzamosan az Ebesi KKSE eredményei elmaradtak, több játékos távozott/távozik a klubtól, új edzőt is kapott a gárda, s végül csupán a 13. helyen fejezte be az esztendőt.

Az állás a március eleji folytatás előtt:

Kazincbarcika         36
DVSC-DEAC           33
Létavértes               32
Putnok                    28
Tiszaújváros            25
Cigánd                    25
Hatvan                    24
Hajdúböszörmény   23
Felsőtárkány           22
Nyírbátor                 21
Jászapáti                 20
FTC II.                     17
Ebes                       16
Eger                       16
REAC                     14
Veresegyház            4