Több vonat jár majd a főváros és Debrecen között, s jön a Kengyelfutó. A Debrecen-Nagykereki vonalon is változások lesznek.

December 15-én, vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend, ami változásokat hoz a debreceni vonatozók számára is. Érdemes előre tájékozódni, hiszen jó pár Debrecen és Budapest között közlekedő vonat indulási időpontja pár perccel korábbra vagy későbbre tolódik.

A menetrendet tanulmányozva azt is láthatjuk, hogy több vonat jár majd Debrecen és a főváros között. Míg ezen a héten kedden 38 járat indult Debrecenből Budapestre, addig jövő hét kedden már 41 fog.

Különlegesség, hogy egy új, megállás nélküli gyorsvonat fog közlekedni a hétvégi csúcsforgalomban Budapest – Debrecen – Budapest viszonylatban. A Kengyelfutó nevű járat péntekenként 15:58-kor indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Debrecenbe ( 18:34-kor érkezik majd meg).  Debrecenből Budapestre pedig vasárnaponként közlekedik 16:00 órai indulással (18:27-kor érkezik Budapestre). A vonat csak Zuglóban, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen áll meg. A Kengyelfutó vonatra helyjegyet nem kell váltani.

Változásokat hoz az új vasúti menetrend a Debrecen-Sáránd-Nagykereki vonalon is, elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőben. A vonal menetrend-szerkezete megváltozik, a munkanapokon és hétvégén alternatív menetrend szerint közlekedő vonatok közül többet összevonnak. A MÁV szerint így egyszerűbbé, érthetővé válik a menetrend. Az első Debrecen-Nagykereki viszonylatú vonat naponta közlekedik. Munkanapokon délelőtt új vonatpár közlekedik Debrecenből Konyárra, az eddigi, hétvégenként közlekedő vonat megszűnik.  A délutáni órákban Debrecen és  Nagykereki között munkanapokon négy, hétvégén egy vonattal több közlekedik. Nagykerekiből Debrecenbe naponta és hétvégeken is egy-egy vonattal lesz több.