A DSCSI sorra aratta a sporttörténeti sikereket az elmúlt fél évszázadban. A jubileumi ünnepségen így bőven volt mire emlékezni.

A debreceni sportiskola egyik legismertebb növendéke, Dombi Tibor videóüzenetet küldött, az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Csősz Imre viszont személyesen is megjelent az 50 éves sportiskola gáláján.
- Azért maradtam a cselgáncs mellett, mert jó volt a közösség, jó volt a hangulat, jó volt edzésre járni – emlékezett vissza a dzsúdós.

A világbajnoki bronz és Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó Zsivoczky-Pandel Attilát örökös tagjává választotta a Debreceni Sportiskola.

- Igazából a nagy sikereim ezután jöttek. A 2004-2005-2006-os évben már tényleg úgy éreztem, hogy idetartozom és része vagyok a debreceni sportkultúrának – hallhattuk a sportolót.

Az elmúlt 50 év legsikeresebb pillanatait az MTVA archívumából összeállított kisfilmben elevenítették fel az ünnepségen.

-  Nagyon sok érmet nyertek a Sportiskola versenyzői világversenyeken, rengeteg ifjúsági versenyzőnk a saját korosztályában és sportágában megállta a helyét. Ez a fél évszázad nagyon eredményes volt, jó lenne még egy ilyen 50 esztendő – hangoztatta Kósa Lajos polgármester.

Az ünnepi gála végén az év legjobb utánpótlás versenyzői vehettek át elismerést. Az év csapatának választott triatlonisták különleges csúcsot állítottak fel: a gyermek, a serdülő és az ifjúsági, tehát valamennyi utánpótlás korosztályban országos bajnokok lettek egyéniben és csapatban is.