Nem fogadták el a Gulliver játékkereskedelmi vállalat hitelezői a cég által kínált ajánlatot az első csődegyezségi tárgyaláson, a társaságnak két hete van egy újabb konstrukció kidolgozására - írja a Világgazdaság keddi száma.

Az üzleteit a múlt év végén bezáró cég közel hárommilliárd forinttal tartozik a 148 hitelezőnek. A vállalat ajánlata szerint a jelenleg raktáron lévő árukészletének kisebb mértékben kiskereskedelmi, nagyobb mértékben pedig nagykereskedelmi értékesítésből csökkentette volna tartozásait.

Illusztráció
Illusztráció

A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, azt követően, hogy számlavezető bankja a karácsony előtti héten felmondta a szerződését és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt.

A nyilvános cégadatok szerint a játékkereskedő cég 2011-ben 4,74 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg 2012-ben 4,08 milliárd forintot. Mérleg szerinti eredménye ugyanakkor mindkét évben veszteséget mutatott, 2011-ben meghaladta a 266 millió forintot, míg 2012-ben a 36 millió forintot. Tavaly november 29.-én közzétett adatai szerint az értékesítés nettó árbevétele 2013. első félévében 1,31 milliárd forint volt, miközben a vesztesége több mint 307 millió forintra nőtt.