Hamarosan életbe lép a nyári menetrend a Wizz Airnél, napi járattá válik a londoni, de az eindhoveninél is lesz változás.
 
A Wizz Air még tavaly novemberben ismertette a 2014-es nyári menetrendjét, melyből kiderült, hogy a légitársaság idén tizennégy új útvonalat indít, valamint legnépszerűbb útvonalai közül néhányon növeli a járatsűrűséget.

Utóbbi csoporthoz tartozik a 2012 nyárán indított Debrecen-London Luton járat is, mely a menetrend szerint 2014. március 30-tól már a hét minden napján fog közlekedni. Mint ismert, a Wizz Air heti három járattal indult, majd ezt a nagy sikerre való tekintettel tavaly áprilisban ötre növelték. A téli menetrendben sem álltak vissza három járatra, csupán eggyel csökkentették a járatok számát. Most még hetente négyszer repülnek a lila-fehér gépek a brit főváros és Debrecen között, március 30-a, vasárnaptól azonban már minden nap fognak.

Az indulási időpontok is változnak, a jelenlegi 11.40 helyett Debrecenből 12 óra 25 perckor szállnak majd fel a gépek, míg Lutonból a mostani 7.30 helyett 8 óra 5 perckor repülhetünk vissza.

Daniel De Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere a Dehir.hu kérdésére korábban elmondta, hogy a Debrecen-London Luton járat rendkívül népszerű, ezért döntöttek a sűrítés mellett. Az új menetrendből az is kiderült, hogy a légitársaság továbbra is szünetelteti dortmundi járatát, az eindhoveni járat sűrűsége azonban nem változik, ahogy most, úgy március végétől is heti két járat indul Debrecenből. továbbra is . Az indulási napokban és időpontokban azonban ennél a járatnál is lesz, a jelenlegi kedd és szombat helyett szerdán és vasárnap szállnak majd a gépek, s 11.35 helyett április 2-ától 11.15-kor indulnak Debrecenből Hollandiába a gépek. Eindhovenből pedig a mostani 8.55-ös indulás helyett 8 óra 30-kor szállnak majd fel a Wizz Air repülőgépei.

Herdon István, a debreceni repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, biztos benne, hogy a Wizz Air sűrített járataival és a charter gépekkel elérik a 2014-re célként megfogalmazott 150 ezres utaslétszámot. Charterjáratokról még most is tárgyalnak, de hamarosan véglegesítik a kínálatot. Arról azonban korábban már beszámoltunk, hogy bulgáriai Burgasz, a törökországi Antalya és valószínűleg a  tunéziai Monastir is szerepel majd az úticélok között, és az is eldőlt, hogy hosszú évek után idén újra lehet majd repülni a görögországi Zakynthos szigetére.