Szombaton elképesztően jó idő volt a cívisvárosban. Szikrázó kék ég, langyos szél, barátságos napsütés: így indult az év harmadik hónapja.
 
Elkényeztetett minket az elmúlt két hónap, jószerével nem is volt igazi tél. Míg Amerikában nem győzték lapátolni a havat az emberek, mi itt, a tőlük messzi Debrecenben több napfényt láttunk, kevesebbet fűtöttünk, és megúsztuk az igazi havas, jeges időszakokat.

Március elseje pedig gyönyörű napsütéssel virradt ránk. Szinte nem is kellett űzni innen a telet, ment az magától – ez volt az érzésünk. Különösen szombaton délután, amikor tettünk egy sétát a város szélén.

Sárga pitypang, kibomlott rügyek, zöldellő fűz, vidáman bicikliző és gyalogoló emberek, mosolyogva trappoló kutyák mindenfelé, amerre jártunk.

Plusz: a hőmérő – ha ennek a modernebb darabnak nincs is higanyszála – 19 fokot mutatott. A svédeknél ilyenkor már vakarják a fejüket, hogy nem kellene-e elrendelni a hőségriadót.

Mi egyszerűen csak élveztük a szikrázó kék eget, a sok zöldet, a langyos szelet és barátságos napsütést ezen a pazar márciusi délutánon.