Ikszelt itthon a DEAC, pihenővel kezdett a Berettyóújfalu

A tető alatti foci NB I-es küzdelmein az MVFC automatikusan elődöntős, a DEAC a rájátszás alsóházában küzd, s máris elpackázott egy győzelmet.

Míg a magyar válogatott – soraiban nem kevesebb, mint nyolc berettyóújfalui futsalossal – a görögök ellen felkészülési mérkőzéseket játszott (4-2 és 1-1), addig az NB I-ben megkezdődtek a bajnoki alapszakaszt követő rájátszások.

A felsőház hat együttese közül az idény két legjobb csapata, a listavezető Rába ETO és a második helyen álló Mezei Vill FC Berettyóújfalu automatikusan elődöntős, míg a másik négy klub a fennmaradó két helyért verseng. A két nyertes meccsig tartó párharcokban a Dunakeszi és a Veszprém hazai környezetben előnyt szerzett.

Az alsóházban öt csapattal, tíz fordulós körmérkőzéses sorozattal fejelik meg az alapszakaszt. A DEAC győzelmet engedett ki a kezéből a gólokban gazdag meccsen. A 35. percben a cserekapus Szalánczi Zoltán 6-6 állásnál magabiztosan értékesítette a büntetőt, ám a meccszárás előtti pillanatokban egy hazai hiba után egyenlíteni tudott, s pontot mentett a vendégcsapat A DEAC legközelebb pénteken lép pályára – a Haladás otthonában, Szombathelyen (18.15).

Felsőházi rájátszás, negyeddöntő, első meccsek:
Dunakeszi – Aramis  4-3
Veszprém – MAFC    5-3

Alsóházi rájátszás, 1. forduló
DEAC Futsal Club – UTC Futsal Team Szeged 7–7 (4–4)
Debreceni gólok: Nagy I. (9., 20. és 22.), Varga D. (11. és 22.), Fábri (17.), Szalánczi (35.).

Nagykáta – Swietelsky Haladás VSE 5–9

Az állás:
1. Szeged         26
2. Haladás        24
3. DEAC           19
4. Csömör         11
5. Nagykáta        3