Debrecen - Egykoron egy várat formáztak a fatörzsek, ma már ebből alig látszik valami. A balesetveszélyes rönköket elbontják. Idén talán pótolják is.

Megszokott látvány, hogy gyermekek játszanak az újkerti lakótelep nagydombján. Ez azonban nem teljesen biztonságos, mert jó pár farönk elkorhadt az évek során.
Vigyázni kell játék közben

A rönköket még az 1970-es években rakták ki. A tervező egy várat akart megformázni a törzsekkel. Az elmúlt 40 évben azonban a várjelleg szinte teljesen eltűnt. Helyette csak korhadt, félig levágott elemek maradtak a dombon. A városüzemeltetési osztálynál is tudnak a problémáról. Az osztályvezető azt mondta, elbontani nem fogják a szebb napokat látott várat, de még idén pótolják a sérült részeket.

- A rönkök állapota folyamatosan romlik. A balesetveszélyes elemeket el szoktuk bontatni, és amennyire van rá lehetőség, megpróbáljuk ebben az évben pótolni – nyilatkozta Gábor Zsombor.

Komoly baleset szerencsére még nem történt az elkorhadt, kiálló farönkök miatt. A városüzemeltetési osztály egyébként havonta ellenőrzi a környéket.