Nézze meg, milyenek lettek a Termál Hotel felújított szobái!

Debrecen - A szobák felét már felújították, most jön majd a többi. Kósa Lajos már megnézte, fotóink révén ön is megteheti

Amint arról egy éve elsőként beszámoltunk, kétmilliárd forintból újítják fel az Aquaticum Termál és Wellness Hotelt, valamint a termálfürdőt. Emellett félmilliárd forintból fejlesztik a gyógyfürdő egészségügyi szolgáltatásait. A munkát tavaly nyáron kezdték, s a munkának már láthatják az eredményét a debreceniek. A felújított debreceni termálfürdő február közepén nyitott meg.

A fürdő mellett a szállodát is korszerűsítik. Az első ütemében kiépült egy új szállodai bejárat, a földszinti lobby, valamint a hotel fél épületszárnyában megújultak a szobák. Ezeket hétfőn adták át, majd sajtóbejárást tartottak a hotelben. A sajtó munkatársait és Kósa Lajos polgármestert Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kalauzolta végig a hotelen.

A kétágyas szobák és a korábbi kétlégterű apartmanok mellett kialakítottak egylégterű, úgynevezett junior apartmanokat és a fürdőszobákat is felújították. A szállodába új hotel TV rendszert is telepítettek, melynek részeként valamennyi szobában nagyképernyős LED televíziók állnak a vendégek rendelkezésére. Ezen túl bővítették az étterem és a konyha kapacitását, és persze fel is újították a helyiségeket.

Kósa Lajos a bejárás után azt mondta, nem csupán arra van szükség, hogy még több turista jöjjön Debrecenbe, hanem hogy még többen vissza is jöjjenek, ezért kell az egyébként is látogatott szállodákat felújítani. A hotel korszerűsítése több mint 951 millió forintból valósul meg. Ennek a fele uniós támogatás, másik fele az önrész.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, az Aquaticum Termál és Wellness Hotel egy családbarát szálloda, a felnőttek szinte mindig elhozzák a gyermekeiket is. Ahol sok a gyerek, ott a szobákat is hamarabb fel kell újítani, mint mondjuk egy nyugalmas gyógyszállóban, ahová csak idősek járnak. A Termál Hotelben hét éve volt az utolsó nagy felújítás, így épp itt volt az ideje egy újabb korszerűsítésnek.

A rekonstrukció második ütemében felújítják a hotel másik épületszárnyában lévő másik 48 szobát is, tovább folytatódik a vizesblokkok modernizálása, a bio- és antiallergén szobák kialakítása, a szobai erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer véglegesítése. A közlekedő és közösségi terek megújulása mellett bővülnek a fitnesz lehetőségei is. Az ifjabb korosztály szórakozását szolgáló gyerekvilág (játszószoba, beltéri játszótér és X-box szoba) kialakítása szintén erre az időszakra tehető.

A szállodában egyébként tavaly 12 ezer látogató 50 ezer vendégéjszakát töltött el.