Debrecen – Bontják a járdát a Simonffy utcán, a Halköz tér és a Kápolnási utca közötti szakaszon. A munkálatok ideje alatt ideiglenes korlátozás lép életbe.

Egyelőre nehezen tudnak közlekedni a gyalogosok a Simonffy utcában; a napokban elkezdték felszedni a járdát és már az aljzat is készül. Vadonatúj burkolatot fog kapni a gyalogút, aminek a legjobban azok örülnek, akik a közelben laknak, vagy dolgoznak. A fejlesztést januárban kezdték el, először az idős fákat vágták ki.

A városépítési osztály vezetője azt mondja, a munkálatok alatt 200 méter hosszú és átlagosan 11 méter széles területet újítanak fel, ahol az autósok és a járókelők is biztonságosan közlekedhetnek majd.

- A járda mindkét oldalon úgynevezett K szegéllyel lesz elválasztva, ez körülbelül 6 centiméternyi szintkülönbséget jelent, valamint egy 24 fából álló fasor is készül. Az egyik oldalon ehhez talajtakaró és automata locsolóhálózat fog tartozni – tájékoztatott Sheffer Attila városépítési osztályvezető.

Az úttest olyan burkolókövekből áll majd, ami tompítja az autókerekek zaját. A tervek szerint az új burkolat május közepére készül el - írja a dehir.hu.