Szoftvertesztelői központot alapítanának Debrecenben

Harmincnyolc cég vesz részt a Debreceni Egyetem Informatikai Karán rendezett Informatikai Szakmai Napokon március 17-én és 18-án. A nyitónapon a „Teszt és Tea” rendezvényen az egyetem a régió legjelentősebb informatikai profilú cégeivel közösen alapította meg a Debreceni Tesztelői Kerekasztalt.

A 10. alkalommal jelentkező Informatikai Szakmai Napok lehetőséget biztosított a cégek számára a bemutatkozásra, a használt technológiák és az újdonságok megismertetésére. A hallgatók a rendezvényen feltérképezhették az aktuális álláslehetőségeket, sőt a piaci szereplők próbainterjúk segítségével támogatták a diplomaszerzés utáni első lépésekben a fiatalokat. Mihálydeák Tamás, a DE Informatikai Kar dékánja kiemelte, „a hallgatók rájöttek arra, hogy érdemes már a tanulmányok során kapcsolatot építeni a cégek képviselőivel, megismerni vállalati kultúrájukat, fejlesztéseiket, mivel így már az egyetemi évek alatt eldönthetik, éreznek-e kedvet az adott területen az adott cégnél dolgozni”.

Az Informatikai Szakmai Napokon a Hungarian Testing Board, az IT Services Hungary Kft., a Debreceni Egyetem Informatikai Kara, a Neuron Szoftver Kft, az NI Hungary Kft. és a Schönherz Iskolaszövetkezet ünnepélyes keretek között alapította meg március 17-én a Debreceni Tesztelői Kerekasztalt, melynek célja, hogy Debrecenben és vonzáskörzetében jól képzett szoftvertesztelők legyenek a munkaerőpiacon, és hogy a szoftvertesztelés mint szakma ismert és elismert legyen.

„A tavaszi szemeszterben szabadon választható tárgyként hirdettük meg hallgatóink számára szoftvertesztelői kurzust, melynek végén a fiatal informatikusok nemzetközileg elismert bizonyítványt szerezhetnek a megszerzett tudásról. Akkreditált képzőhelyként, vizsgahelyként szeretnénk az Informatikai Karon tovább erősíteni ezt a cégek számára nélkülözhetetlen tudást biztosító tanfolyamot, melynek eredményeképpen Debrecenben tesztelői szolgáltatóközpontot tudnánk alakítani” – tájékoztatott Mihálydeák Tamás.