Tasó László: sikeresek Magyarországon a közmunkaprogramok

Majdnem minden második állástalan közmunkásként dolgozik Hadházon. Tasó László kiemelte, a programokban résztvevők értéket teremtenek.
 
Kukoricát morzsolnak az állatoknak, tyúkokat tenyésztenek a közfoglalkoztatásban résztvevők az egyik hajdúhadházi telepen. Emellett mintegy 40 hektáron szőlőt, lucernát, virágot, zöldséget, gyümölcsöt termelnek, az élelmiszert pedig az önkormányzati intézményekben használják fel.

- Nagyon bántó, amikor azt olvassuk, és azt látjuk a plakátokon, hogy 250 ezer valódi munkahelyet akarnak létesíteni más pártok, amikor ezzel ki is mondják, hogy nem tekintik munkahelynek azt, ahol mások dolgoznak, keresetükkel a családjukat fenntartják. Ez mélyen megalázó és azt gondolom, jó lenne, ha másképpen kezelnék ezt a dolgot. Itt értéket teremtenek az emberek – nyilatkozta Tasó László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Szerinte eredményesen működnek a közfoglalkoztatási programok Magyarországon, az abban részt vevő emberek felkészültebben tudnak kimenni a munkaerőpiacra.

- A programot kiemelten, 100 százalékban támogatja a magyar állam, azt gondolom, jól is teszi. Magyarországnak a közfoglalkoztatási programokkal a híd szerepét kell betöltenie a munka világában, s ez sikeresen meg is valósul – mondta a politikus.

Hajdúhadházon több mint 1500 regisztrált munkanélküli van, közülük 760-an vesznek részt a közfoglalkoztatási programokban.