A rendőrség és a munkavédelmi hatóság is vizsgálja az apafai vasúti tartálykocsinál történt baleset körülményeit. A múlt héten takarítás közben többen gázmérgezést szenvedtek. A balesetben egy ember meghalt, öt sérültet pedig kórházba szállítottak. Közülük egy embert még mindig kórházban ápolnak. 

Egy korábban pentánt tartalmazó tartálykocsiban történt a baleset múlt csütörtökön. Összesen hatan lettek rosszul az üzemanyagként és oldószerként is használt gázszármazéktól, miközben takarították a kocsit az apafai járműjavító telepen. Információink szerint a dolgozók védőmaszk használata nélkül végezték a munkájukat. A munkavédelmi igazgatóságon erről a folyamatban lévő vizsgálat miatt nem beszéltek. Annyit viszont elmondtak, hogy a tanúk kihallgatása még tart, de a baleset napján azonnali intézkedéseket is hoztak.

- Azonnal intézkedtünk, a legfontosabb, hogy kizárjuk az ilyen típusú balesetek előfordulásának lehetőségét. Felfüggesztettük a munkavégzést, köteleztük oktatásra a munkáltatót, illetve védőeszköz biztosítására – nyilatkozta Mag Zoltán, a Munkavédelmi Szakigazgatási Szerv igazgatója.

A balesetben egy ember életét vesztette, négy embert – köztük kettőt súlyos, életveszélyes sérüléssel – a Kenézy Kórházba, egyet pedig a Klinikára szállítottak. Azóta egy kivételével valamennyien hazamehettek. Az életveszélyen már a Kenézy Kórházban levő férfi is túl van.

- Már nincs a lélegeztetőgépen. Jól van, jól érzi magát, az állapota stabil. A sürgősségi osztályról átkerült a belgyógyászati osztályra további megfigyelés céljából, valószínűleg még két vagy három napig a Kenézy Kórházban marad – mondta el Szentgyörgyi János, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet szóvivője.

A baleset körülményeit a rendőrség is vizsgálja. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - tudta meg a dehir.hu.