Kósa Lajos: a választók bölcsességét tükrözi az eredmény

Debrecen - A Fidesz-KDNP győzelme a választók bölcsességét tükrözi - jelentette ki a párt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere hétfőn hajnalban az MTI tudósítójának, miután előtte a támogatóik jelenlétében tartott sajtótájékoztatón bejelentette: Hajdú-Bihar megye mind a hat egyéni országgyűlési választókerületében a jelöltjeik megnyerték a választást.

Kósa Lajos szerint "a magyar választók teljesen egyértelműen, vitathatatlanul döntöttek egy kiegyensúlyozott, igazságos, fair rendszerben, hogy folytatni kell a kormányzást".

A politikus köszönetet mondott a választóknak, amiért "nem ültek fel a hazugságoknak, a mellébeszélésnek, és saját bölcsességük alapján döntöttek, ami nagyon nagy szó, mert a legvadabb gazdasági válság közepette, szörnyű állapotban vettük át az országot (...) és közösen kivezettük a gödörből".

"Hajdú-Bihar megtette azt, amit megkövetelt a haza" - jelentette ki Kósa Lajos, a sajtótájékoztatón.

Pósán László, a Fidesz városi elnöke, aki szintén Debrecenben szerzett újból egyéni mandátumot, emlékeztetett rá: 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat, valami ellen szavaztak az emberek.

Most viszont valami mellett, a folytatás mellett voksoltak, s ez "óriási felelősséget ró ránk - mondta.

Tasó László, Debrecen harmadik egyéni választókerületének győztese, Nyíradony polgármestere azt mondta: a választók egy értékközösség mellett döntöttek.

"Magyarország minden szegletében világossá vált, hogy amit elkezdtünk, azt érdemes folytatni" - fűzte hozzá Tasó László.