Hétvégén inkább kerülje el a homokkerti felüljárót!

Hétvégén felújítási munkálatok miatt lesz olyan időszak, amikor egyátalán nem lehet majd átmenni a felüljárón.

Íme, ezekre a lezárásokra lehet számítani:


A fentieken túl az új híd hídpályán lokális sávszűkítés lesz 2014. augusztus 17. 10:00 órától 2014. augusztus 18. 04:00 óráig.
A homokkerti felüljáró garanciális javítási munkálatai miatt a felüljáró 2014. augusztus 16-án (szombat) 20.00-tól 2014. augusztus 17-én (vasárnap) üzemzárásig teljes szélességben lezárásra kerül. Emiatt a 18-as, 18Y-os, 42-es, 47-es, 47Y-os és 48-as autóbuszok a fenti időszak alatt az alábbi terelőútvonalakon közlekednek:
18-as autóbusz
-        a Széna tér felé: a Nagyállomás – Wesselényi utca – Vágóhíd utca – Galamb utca – Szabó Kálmán utca – Mikepércsi út – Leiningen utca – Alma utca – Monostorpályi út – Széna tér terelőútvonalon közlekednek,
-        a Nagyállomás felé: Széna tér – Kaskötő utca – Alma utca – Leiningen utca – Mikepércsi út – Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Vágóhíd utca – Wesselényi utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a terelőútvonalon – a Wesselényi utcán és a Vágóhíd utcán található megállóhelyek kivételével – valamennyi megállóhelyen megállnak.
18Y-os autóbusz
-        a Széna tér felé: a Nagyállomás – Wesselényi utca – Vágóhíd utca – Galamb utca – Szabó Kálmán utca – Mikepércsi út – Leiningen utca – Alma utca – Kaskötő utca – Széna tér terelőútvonalon közlekednek,
-        a Nagyállomás felé: Széna tér – Monostorpályi út – Alma utca – Leiningen utca – Mikepércsi út – Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Vágóhíd utca – Wesselényi utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a terelőútvonalon – a Wesselényi utcán és a Vágóhíd utcán található megállóhelyek kivételével – valamennyi megállóhelyen megállnak.
42-es autóbusz
-        a Nyugati Ipari Park felé: a Vadász utca – Balaton utca – (balra) Gázvezeték utca – Vértesi út – Déli sor – Raktár utca – Nagyállomás – Piac utca – tovább az eredeti útvonalon közlekednek,
-        a Vadász utca felé: a Nagyállomás megállóhely után a Raktár utca – Déli sor – Vértesi út – Gázvezeték utca – Balaton utca – Vadász utca terelőútvonalon közlekedjenek.

A járatok a terelőútvonalon – a Raktár utcán és a Déli soron – található megállóhelyeken nem állnak meg. A Nyugati Ipari Park felé a járatok a Nagyállomás előtt az érkezési oldalon található (jelenleg nem használt – korábbi 46-os autóbusz megállóhelyen) állnak meg.
44-es autóbusz
A Nagyállomás – Raktár utca – Déli sor – Vértesi út – Gázvezeték utca – Mikepércsi út – Ozmán utca – Szávay Gyula utca – Hun utca – Mikepércsi út – Gázvezeték utca – Vértesi út – Déli sor – Raktár utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a terelőútvonalon – a Raktár utcán és a Déli soron található megállóhelyek kivételével – valamennyi megállóhelyen megállnak.
Az Ozmán utca felé a járatokra a Nagyállomás előtt az érkezési oldalon található (jelenleg nem használt – korábbi 46-os autóbusz megállóhelyen) lehet felszállni.
47-es autóbusz
-        a Vadász utca felé: a Nagyállomás – Raktár utca – Déli sor – Vértesi út – Gázvezeték utca – Balaton utca – Vadász utca terelőútvonalon közlekednek,
-        a Nagyállomás felé: a Vadász utca – Balaton utca – (balra) Gázvezeték utca – Vértesi út – Déli sor – Raktár utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a terelőútvonalon – a Raktár utcán és a Déli soron található megállóhelyek kivételével – valamennyi megállóhelyen megállnak.
A Vadász utca felé a járatokra a Nagyállomás előtt az érkezési oldalon található (jelenleg nem használt – korábbi 46-os autóbusz megállóhelyen) lehet felszállni.

47Y-os autóbusz
A járatok a fenti időszak alatt nem közlekednek.
48-as autóbusz
-        Pac felé: a Nagyállomás – Wesselényi utca – Vágóhíd utca – Rigó utca – Monostorpályi út – Pac terelőútvonalon közlekednek,
-         a Nagyállomás felé: a Pac – Monostorpályi út – Rigó utca – Vágóhíd utca – Wesselényi utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a terelőútvonalon (a Wesselényi utcán és a Vágóhíd utcán található megállóhelyeken) nem állnak meg.
FIGYELEM!
A fenti időszak alatt:
-        a Szabó Kálmán utca és a Nagyállomás közvetlen kapcsolatát a 18-as és 18Y-os autóbuszok fogják biztosítani. A Szabó Kálmán utcán a belváros felé történő utazáshoz azonban a városból kifelé tartó oldalon kell felszállni!
-        a Gázvezeték utca és a Nagyállomás közvetlen kapcsolatát a 44-es autóbuszok fogják biztosítani. A Gázvezeték utcán a belváros felé történő utazáshoz azonban a Vértesi út felé tartó oldalon kell felszállni!
-        az Epreskert utcán található valamennyi megállóhelyen, a Bevásárlóközpont elnevezésű megállóhelyen, valamint a Mikepércsi úton, a városból kifelé tartó oldalon található Leiningen utca elnevezésű megállóhelyen az autóbusz közlekedés szünetel.
-        az ideiglenes menetrendek úgy kerültek kialakításra, hogy a járatok Nagyállomásra történő visszaérkezése lehetőleg megegyezzen az eredeti menetrenddel. Emiatt a 18-as járatok a Nagyállomástól 10-20 perccel, a Széna tértől 5-11 perccel, a 18Y-os járatok a Nagyállomásról 15 perccel, a Széna tértől 6 perccel, a 44-es járatok a Nagyállomástól 16-23 perccel, az Ozmán utcától 9-12 perccel, a 48-as járatok a Nagyállomástól a hajnali órákban 8-10 perccel, Pacról egész nap 2 perccel korábban indulnak. Ez alól – a 18-as vonal kivételével – csak az utolsó járatok a kivételek, melyek az eredeti menetrend szerinti időpontban indulnak a Nagyállomástól