Nem segített a motorosnak, keresi a rendőrség

 Egy autós előzés közben elsodorta a segédmotorost, ám nem állt meg segíteni, hanem inkább továbbhajtott.

A rendelkezésre álló adatok szerint július 7-én délután egy ismeretlen autós személygépkocsival közlekedett Homokkerti felüljárón, az Erzsébet utca felől a Mikepércsi út irányába.

A sofőr a 47. számú főút egyes kilométerszelvényében előzni kezdte az előtte közlekedő segédmotorost, azonban nem tartott kellő oldaltávolságot,  ezért a motoros felborult és megsérült.
Az eddig ismeretlen személygépkocsi sofőrje a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A Debreceni Rendőrkapitányság eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a járművezetőt, illetve a baleset szemtanúit, akik látták a cselekményt vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek,  hogy jelentkezzenek – személyesen – a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám) vagy hívják telefonon a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.