Példát mutattak – felvirágozták dolgozói a Kölcsey Központot

Virágba borult a Kölcsey Központ. A Karneváli hét szervezői így csatlakoztak „Az én virágkarneválom” című pályázathoz.
Szepesi Zsolt virágkertész hajnal három óra óta dolgozott azon, hogy a virágládák a helyükre kerüljenek a Kölcsey Központ Bethlen utca felőli oldalán.

- Futó petúniát ültettünk, körülbelül 170 darabot, de ezek nem virágpalánták, hanem  nagy méretű növények voltak, amelyeket némi átalakítás után lehetett virágládákba ültetni – mondta el a virágkertész.

Mostantól őszig lila és rózsaszín virágok színesítik a belvárosi épületet, amely mellett a karneváli menet is elvonul majd. „Az én virágkarneválom” című pályázatra vasárnapig várják a virágos fotókat. Ahogy a szervezők mondják, mindenki győztesnek érezheti majd magát, hiszen az összes fényképet bemutatják a huszadikai karneváléjen, a Nagyerdei Stadion hatalmas kivetítőjén. Nemcsak a kocsikat, a kivetítőket és a Bényei termet, hanem idén az üzletek kirakatait is virágok százai díszítik. Idén először patchwork munkákat csodálhatnak meg a karneválozók harminckét Piac utcai kirakatban.

- Annyi munka érkezett, hogy sokat sajnos nem tudtunk kitenni. A kiállítók így is körülbelül kétszázan vannak – közölte Dolányi Anna iparművész.

A Karneváli hét ezennel elkezdődött. Szombattól már kaktuszkiállítás és gyermekkavalkád várja a Kölcsey Központba és a Baltazár térre látogatókat.