A lovas pályákon befejeződött az idei versenyszezon. A Hajdúszoboszlói Porszem Lovas Egyesület több kategóriában, idén is szép eredményeket ért el. Korosztály szerint haladva először az utánpótláskorú versenyzőknek, majd a junioroknak és felnőtt lovasoknak,, edzőiknek, lovaiknak, lovaik tulajdonosának és természetesen szüleiknek szeretnénk gratulálni!


Az idei szezonban sajnos anyagi okokra hivatkozva, több gyermek lovas verseny is elmaradt, ezért a Porszemes csemeték 2014-ben kevés versenyrutint tudtak szerezni. A tervezettnél kevesebb start során volt lehetőségük felkészültségüket bizonyítani, de talán pont ezért, rendkívül jól gazdálkodtak a rendelkezésükre álló lehetőségekkel.

Az alapcsapat az egész felkészülési időszakban komolyan vette a feladatot. A gyermekek kora tavasztól folyamatosan dolgoztak, lovon töltötték a tavaszi és nyári szünidőt, és az intenzív táborokat is lelkiismeretesen végig edzették, aminek az országos bajnokságon meg lett az eredménye!

Szépen csillogó érmekkel és bajnoki kupával tért haza a csapat Pátyról.


Lapos László szakmai vezetésével a pici költségvetésből gazdálkodó egyesület bebizonyította, hogy mindent lehet, csak akarni kell! A tervezés pedig mindennél többet ér! A porszemesek mernek nagyot álmodni, jövőre is szeretnének ott lenni a bajnokságon, amire már most elkezdték a felkészülést. Tóth Beatrix Wels B póni tenyésztő jóvoltából, az idén nyugdíjba vonult csoda póni, Csinos helyett, kettő, kiemelkedő képességű sportpóni kancával tudnak készülni a 2015-ös szezonra.

Csinos az országos bajnokságon Aranyos Hédivel a nyergében hatalmas fölénnyel nyerte az ügyességi könnyű kategóriát, bajnokként tette meg leköszönő körét a versenypályán. A húszéves lovacska a GYEPOSZ versenyeken Lapos Rékával ért el először sikereket, majd évről évre számtalan gyermeket ajándékozott meg a sikeres lovaglás remek érzésével. Gazdája Lapos László.


Az ügyességi kezdő versenyszámban Zoványi Réka az országos bajnokságon nyolcadik lett, Aranyos Attila a kezdő kategória vigaszágán bronzérmet szerzett Csinos nyergében.

Aranyos Hédi második lovával, Lintelo Gratefullal a vigaszágas versenyszámban második helyezést ért el Pátyon.

Az egyesület fiatal regisztrált versenyzői az idei szezonban a Hajdúszoboszlói Porszem Kupán szereztek pontokat.

A Magyar Lovas Szövetség megyei B kategóriás bajnokságában a junior és felnőtt korú versenyzők az idei szezonban több versenyen is részt vettek.

Csoma Dávid Mezőnyárádon érte el legjobb eredményét, B/2-ben második, B/3-ban első lett Gerlice nyergében. A szép küllemű gidrán kanca tulajdonosa Horváth Gábor.

Nagy Adrienn és Lapos Réka idén új lóval versenyeztek. Nagy Adrienn legjobb eredménye B1/a-ban harmadik hely. A Hajdú-Bihar megyei bajnokság kezdő lovas kategóriájában hatodik helyezett lett. A fiatal egyetemista Szoboszlói Judit Tas nevű lovával vett részt a bajnokságon.


Az idei szezonban Lapos Réka Sziszi nyergében versenyzett. A végzős középiskolás versenyző hamar megszerette a Hajdú László által tenyésztett fiatal fakó kancát, aki ebben a szezonban B1 és B2-es versenyszámban versenyzett. Gazdája Horváth Gábor büszke lehet rá!
Legjobb eredményük megyei döntő b1/c nyitott 6.hely.

Az ugróversenyekre a csapatot Számel Ildikó készítette fel.

Az egyesület munkáját egész évben sokan segítették, Boros István mindenesként támogatta a csapatot, ha kellett lovat ápolt, ha kellett lovat szállított, ha kellett színészként lépett a pályára.

Önkéntesek és családtagok egyengették a lovak és lovasok útját, hogy a szűkös támogatás ellenére az egyesület megvalósíthassa terveit.

Bár a versenyszezon véget ért, a lovardában most is folyamatos a munka. A legkisebbek ismerkednek a lovastorna alapjaival, a régebbi lovasok pedig új paripáikat próbálgatják. Október utolsó hétvégéjén lesz a nagy hagyományokra visszatekintő vadászlovaglás, az őszi szünetben különböző gyermekprogramokkal várják a kicsiket Nádudvaron és a Porszemesek már most készülnek a lovas karácsonyfa díszítésre! A színes programok remek lehetőséget adnak a csapatépítésre és nagy jelentőségük van a versenyekre való felkészülésben, az örömteli idomító lovaglás elsajátításában. A Porszemes rendezvényeken a gyermekek szép környezetben játszva és könnyedén tanulnak, amiért külön köszönet a nádudvari Dávid Lovas Tanya tulajdonosának, Csoma Sándornak és családjának!