A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 1 súlyos, 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 27 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.


A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy helyi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 7-én 11 óra 5 perckor a rendőrök Hajdúhadház, Nefelejcs utcában járőröztek, amikor felfigyeltek egy férfira, aki a hátán több kilogramm fát, a kezében pedig egy fűrészt vitt. A járőrök a helyi lakost megállították és igazoltatták, mely során a fa eredetével nem tudott elszámolni. A 46 éves férfit a rendőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

Egy férfi szólt a Debrecen, Sámsoni úton szolgálatot ellátó járőrnek 2015. január 7-én 14 óra 30 perc körüli időben, hogy a Sámsoni út és a Budai Nagy Antal utca kereszteződésének kijelölt gyalogátkelőhelynél két személy verekszik. A helyszínre érkező járőr a gyalogátkelőhelynél két férfit látott, akik közül a gépkocsija felé tartónak vérzett a feje, míg a másik épp a kerékpárját állította fel a földről. A rendőr mindkét férfit igazoltatta, melynek során megállapítást nyert, hogy a két közlekedésben résztvevő férfi egy közlekedési helyzet során egymással szóváltásba keveredett, majd a sofőr a járművéből kiszállt és a kerékpárossal egymást kölcsönösen bántalmazták.

A rendőr a 39 éves gépkocsivezetőt és az 55 éves kerékpáros férfit a városi rendőrkapitányságra előállította, ahol a nyomozók Sz. Pétert és K. Kálmánt gyanúsítottként kihallgatták. A Debreceni Rendőrkapitányság a helyi lakosokkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Egy 60 éves férfi 2015. január 7-én 16 óra 45 perc körüli időben telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy a mikepércsi családi házuk előtt tartózkodik az élettársa fia, aki nem hajlandó onnan elmenni. A Hosszúpályi Rendőrőrs járőrei a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 36 éves férfit, akiről megállapították, hogy ellene a Debreceni Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök Cs. Andrást elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a nyírábrányi lakost gyanúsítottként kihallgatták.