A sereghajtó csabaiak elleni csütörtöki győzelemmel jó pozícióból kezdhetné a futsal NB I rájátszását a címvédő Mezei Vill FC.

Csütörtökön este hét órától hazai környezetben, a Pálfi István rendezvénycsarnokban vívja az alapszakasz utolsó mérkőzését a futsal NB I-ben címvédő Mezei Vill FC Berettyóújfalu. A sereghajtó Békéscsaba ellen a nagy arányú gólkülönbségű győzelem nem csak papírforma-kötelezettség, de szükséges feladat is, hiszen csak így futhat be a rájátszás második helyére az újfalui társulat.

A futsal NB I rájátszásának menetét már elkészítették. Az első fordulóban a Rába ETO a Veszprém vendége lesz. A Haladás Berettyóújfaluba látogat. Az, hogy az Aramis kivel találkozik, csak az alapszakasz utolsó fordulója után derül ki, hiszen a hatodik helyre még két csapat pályázik. Jelenleg a Déli FC a befutó, ráadásul a saját kezükben a sorsuk. Amennyiben nyernek Csömörön, ők készülhetnek a felsőházra. Ellenkező esetben nagy valószínűség szerint a Dunaújváros megelőzi őket.

Jelenleg három csapatnak is 32 pontja van, így csak az utolsó kör után dől el, hogy ki melyik helyen végez, és mennyi pontot visz a rájátszásba. Az Aramisnak a legjobb a gólaránya, így most ők a másodikak, de a záró körben rájuk vár a legnehezebb meccs, hiszen az ETO vendégei lesznek. A harmadik a Veszprém, akik csak több rúgott góljuknak köszönhetően előzik meg a címvédő berettyóújfalui MVFC-t. A veszprémiek Szombathelyen mérkőznek.

A jelenleg  negyedik MVFC a sereghajtó Békéscsaba ellen meccsel, így nekik a legnagyobb az esélyük a második helyre, amivel két pont hátrányból indulnának az ETO-val szemben a rájátszásban. A papírforma alapján csak több góllal kellene nyerniük, mint a Veszprémnek a Hali otthonában. Erre elég jó esély van.

Az alapszakasz győztes ETO 7 ponttal kezdi meg a rájátszást, míg a második helyezett 5, a harmadik 4, a negyedik 3, az ötödik kettő, míg a hatodik helyezett 1 ponttal.

A bajnokság állása az alapszakasz utolsó fordulója előtt:

1. Rába ETO          36
2. Aramis                32
3. Veszprém           32
4. Berettyóújfalu     32
5. Haladás              23
6. Vasas-Déli          15
7. Dunaújváros       14
8. Csömör                6
9. Békéscsaba         3