Az egyik vásárló otthagyta a pénztárnál a tárcáját, egy másik asszony azonban lecsapott rá. A rendőrség házkutatást tartott a helyi nőnél.

Egy bolti eladó tett telefonon bejelentést a rendőrségen arról, hogy egy konyári áruházban egy 57 éves nő ott felejtett pénztárcája eltűnt.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként azonosították azt a 34 éves helyi nőt, aki a gyanú szerint eltulajdonította a pénztárcát. A nő otthonában tartott házkutatás alkalmával a rendőrök megtalálták az eltulajdonított készpénzt, melyet lefoglaltak és visszaadtak a sértettnek. A járőrök Gy. E.-nét bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Derecskei Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A konyári lakos elmondta, hogy a bolt egyik bevásároló kosarában talált egy pénztárcát, melyből a készpénzt kivette, majd a tárcát egy szemeteskukába dobta és távozott az üzletből.

Az asszony ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.