Serpenyővel fenyegette a rabló a tinédzsert Debrecenben

A rabló lerántott a fiú fejéről a fejhallgatóját, dulakodtak, miközben előkerült egy serpenyő is. Végül a rendőrök fogták el a támadót.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 33 éves N. Gyulával szemben.

A nyomozás adatai szerint egy 17 éves fiú sétált január 22-én este fél hét körül Debrecenben, a Hunyadi utcában, amikor a gyanúsított hátulról lefogta és a fejéről lerántotta a fejhallgatóját. A fiú megfordult, megfogta a fejhallgatója vezetékét és dulakodni kezdett a férfival, aki a kezében lévő serpenyővel megfenyegette őt. A sértett kiütötte támadója kezéből a serpenyőt, azonban eközben a fejhallgató kábele elszakadt. A fejhallgatót N. Gyula a táskájába tette, majd a serpenyőt is felvette a földről és a helyszínről elmenekült.

Az áldozat követni kezdte támadóját, miközben telefonon segítséget kért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtóll. A bejelentést követően helyszínre érkező járőröknek a Péterfia utcában a fiú megmutatta, hogy a férfi melyik közeli épületbe futott be.

A rendőrök a 33 éves utcán élő férfit elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók N. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 33 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság a férfival szemben folytatott nyomozást február 5-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hirdetés