A tűzifaosztást az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozza, az aprítást és a kiszállítást a Dehusz végzi el.

Összesen száz, Debrecen városában főként külsőségekben – Haláp, Pac, Józsa, Bánk, Dombostanya, Nagycsere, Nagymacs, Kismacs, Biczó István kert, Bayk András kert, Nagysándor-telep –, nehéz körülmények között élő, idős, egyedülálló személy, valamint sokgyermekes család részére 5-5 mázsa – összesen 50 tonna, hozzávetőleg 1,3 millió forint értékű – tűzifát oszt ki az önkormányzat 2015 februárjának második felében a Dehusz Nonprofit Kft. közreműködésével. A tűzifaosztást az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozza.

A tűzifában részesülőket a közgyűlés korábbi határozat alapján 2014 februárja óta folyamatosan a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Gyermekvédelmi Intézmény, valamint a Héra Családsegítő javaslatai alapján választják ki.

A tűzifa a Dehusz Nonprofit Kft-hez beérkező faanyag, amelyet az ott dolgozó közfoglalkoztatottak tüzelésre alkalmas méretűre aprítanak fel. A fát mindenkinek házhoz szállítja a Dehusz. Ezt megelőzően ezen a télen már öt alkalommal történt tűzifaosztás, melynek keretében 190 család jutott összesen 95 tonna, hozzávetőleg 2,4 millió forint értékű tűzifához.