23 millió forintra pályázhatnak a debreceni civilek

Rendezvények, programok, sportversenyek szervezése, kiadványok megjelentetése, szabadidősport – egyebek mellett ezeken a területeken pályázhatnak a debreceni civil szervezetek. Az önkormányzat 23 millió forintot fordít erre a célra, a pályázatokat ma hirdették meg. Széles Diána alpolgármester azt mondta: azokat a szervezetek szeretnék támogatni, amelyek tesznek a városért.


Szinte roskadoznak a polcok a serlegek alatt – több mint háromszáz kupa a Debreceni Siketek Futball és Sportklub elmúlt 26 évének termése. Februárban Grazban, a hallássérültek futsal bajnokok ligájában szerepelt a csapat. A részvétel mintegy egymillió forintba került, a költségekhez az önkormányzat is hozzájárult.

A város félmillió forinttal megtámogatott minket, és az, hogy ők mellénk álltak, megmozdították a többi támogatót is – mesélte Szűcs Róbert, a Debreceni SFSK tagja.

Az elmúlt ciklusban csaknem ezer debreceni szervezetet támogatott az önkormányzat. Most újabb pályázatot hirdet a város; a kulturális, civil és ifjúságpolitikai alapokban összesen 13 millió forint van, a sportfeladatokra pedig további 10 milliót szánnak.


A városban megközelítőleg 1600 civil szervezet munkálkodik, az önkormányzat pedig szeretné a teljesítményt elismerni. A célunk, hogy mi is anyagi forrást biztosítani azoknak, akik a városért tesznek akármilyen kisebb-nagyobb közösségben – nyilatkozta Széles Diána alpolgármester.

Pályázni a civilek.debrecen.hu internetes portálon lehet május 7-ig. Fontos tudni, hogy minden szervezet csak egy alaphoz nyújthat be pályázatot, és a teljes költség felénél nem lehet nagyobb a támogatás összege.

Forrás: debrecen.hu
Hirdetés