2,9 milliárdos beruházást hozott Bodó

Csatornahálózatot és szennyvíztisztító telepet építenek Biharnagybajomban és Sárrétudvariban. A 2,9 milliárd forintba kerülő beruházás nagy részét európai uniós forrásból, a fennmaradó részt pedig a Belügyminisztérium támogatásából fizetik ki. A tervek szerint októberig befejezik a munkát.


Tegnap tették le a csatornahálózat alapcsövét Biharnagybajomban. Az ünnepségen elhangzott, időszerű volt már a beruházás. A talajba kerülő sok szennyvíz veszélyeztette az ivóvízkészletet.


- Régóta várta már mindkét település azt, hogy ez a beruházás megvalósuljon. A környezetvédelem minden ember számára nagyon fontos, így a biharnagybajomi és sárrétudvari emberek számára is – hangsúlyozta Vitányi István országgyűlési képviselő.


A szennyvízprogram tájékoztatóján Szitó Sándor, Biharnagybajom polgármestere és a beruházás társulásának elnöke elmondta, a tervek szerint októberre elkészül a csatornahálózat.


- Közel 40 ezer folyóméter gravitációs csatornát, közel 20 ezer folyóméter bekötő vezetéket, illetve tíz átemelt helyez el a kivitelező a két településen – sorolta Szitó Sándor.


Ezen kívül építenek egy szennyvíztisztító telepet is. A 2,9 milliárd forintba kerülő beruházás teljes egészében támogatásból készül el.


Hirdetés