A titokzatos lakó - Alfred Hitchcock emlékére

Alfred Hitchkock halálának 35. évfordulója alkalmából A titokzatos lakó című restaurál némafilmjét nézheti meg a közönség az Apolló moziban. Élőben közreműködnek: Ágoston Béla és zenekara, az AB Filmtablet.


Alfred Hitchcock halálának 35. évfordulóján az Apolló mozi és az Ágoston Béla által vezetett AB Filmtablet egy kellemesen borzongató élményre invitálja Önöket. A rettegés és a thrillerek atyja, a műfaj koronázatlan királya 1926-ban mutatta be A titokzatos lakó című némafilmjét, amelynek köszönhetően nem csupán karrierje vett óriási lendületet, de a mai napig is az egyik legizgalmasabb projektjeként tartják számon. A gyönyörűen restaurált film garantált borzongást kínál mindenkinek. A történet egy átlagos család és egy náluk albérlőként megszálló titokzatos idegen körül forog, miközben London utcáit egy sorozatgyilkos tartja rettegésben. A vetítés aláfestő zenéjéről Ágoston Béla és zenekara, az AB Filmtablet gondoskodik élőben, a vászon előtt. 

A különleges vetítés tavaly hatalmas sikerrel debütált a budapesti Bálnában, és most az Ágoston Béla által direkt ehhez a filmhez szerzett, szokatlan hangszerelésű zene Debrecenben is új dimenziót adhat ennek a 89 éves kópiának. Ne hagyja ki Ön sem az év egyik legkülönlegesebb estéjét!

Az előadások kezdete: 18:00 és 20:30!
Helyszín: Apolló Mozi, Debrecen, Hungary
Időpont: 2015. április 29.