A város ezt a telkes is eladja

Még idén 75 millió forintból közművesítik, aztán eladják a volt Hőforrás utcai kertészetet. Az egykori kertészet területen várhatóan csak 10-11 telek alakítható ki.A helyi Fidesz csoport jelezte a költségvetés tárgyaláskor, hogy az alacsony ingatlanárak miatt sem ért egyet az "Összefogás" által előterjesztett javaslattal. A Fidesz csoport választási programjában a termálvíz hőenergiájának hasznosítása mellett a kertészet újraindítása, munkahelyek teremtése szerepelt. 


A képviselő testület többségét alkotó "Összefogás" elutasította a helyi Fidesz csoport javaslatát és 75 millió forintból az ingatlan közművesítése majd értékesítése mellett döntött. Ezzel újabb értékes, korábban gazdasági célt szolgáló ingatlantól válik meg a város. Az egyszeri bevétel érdekében ismét lemondtunk egy a jövőt építő beruházás lehetőségéről.


Felmerül a kérdés, hogy mi indokolja az ingatlan eladását. Talán az, hogy az önkormányzat előreláthatólag a közeljövőben feléli a teljes vagyonát? Ha igen, akkor befuccsol a Sóvágó éra által oly nagy becsben tartott, "megélünk mi az állam nélkül is" ideologizált ködösítés.
Hirdetés