Amerikai diákok látogattak Debrecenbe

A New Brunswickból érkezett kisdiákoknak Széles Diána alpolgármester beszélt a debreceni hagyományokról.


New Brunswick-i általános iskolásokból és kísérő tanáraikból álló delegáció érkezett a cívisvárosba szerdán. A Woodrow Wilson Általános Iskola és a Vénkerti Általános Iskola már évek óta jó kapcsolatot ápolnak egymással – immár ötödik alkalommal látogatott küldöttség városunkba a tengerentúli iskolából. A delegáció ezúttal hat amerikai kisdiákból, a New Brunswick-i nemzetközi kapcsolatokéért felelős koordinátorból, az ottani testvérvárosi szövetség elnökéből, valamint az iskola egyik tanárából állt.

A küldöttség a Régi Városházára is ellátogatott, ahol Széles Diána alpolgármester fogadta a vendégeket a város részéről, valamint Pappné Gyulai Katalin, a KLIK igazgatója, és Gyarmatiné Piránszki Nóra, a Vénkerti Általános Iskola igazgatónője.

A találkozó során elhangzott, hogy a debreceni és a New Brunswick-i iskola évek óta tartó cserediákprogramja a valóban sikeres és tartalmas együttműködések sorát gyarapítja. Széles Diána alpolgármester a találkozó során elsőként Debrecen történelmi jelentőségéről beszélt az amerikai vendégeknek, és üdvözölte a két város immár 25 éve fennálló jó kapcsolatát. Hangsúlyozta, mennyire fontos a cívisvárosban a régi hagyományok ápolása, életben tartása, ám ezek mellett az új városvezetés olyan 21. századi városfejlesztési terveken dolgozik, amelyek szilárd alapkövei lehetnek egy dinamikusan fejlődő Debrecennek a jövőben.

A testvérvárosi megállapodást 1990-ben írta alá Debrecen és az amerikai New Brunswick. Az idei jubileum miatt várhatóan még szorosabb lesz a kapcsolat. A tervek szerint júniusban a Magyar Örökség Fesztiválján New Brunswickban várhatóan Debrecen is képviselteti majd magát - írja a dehir.
Hirdetés