Diákolimpiára készülnek a kabai Kick-Boxos palánták

A Rácz Kick-Boxing Team március végén az esztergomi 4. Fight Kupa országos kick-box verseny II. fordulójában szerepelt, s élesítette be sportolói formáját a közelgő, április 18-án esedékes diákolimpiára, aminek Békéscsaba ad otthont - írja a haon.hu.


A csapat egy kabai és öt nádudvari utánpótláskorú fiatalból állt. A szakmai értékelést Rácz Krisztián vezetőedző mondta el.

A gyerekeknél 25 kilóban Tarcsi Gergő (8 éves) a negyeddöntőben győzött, ám a csupán fél éve edzésre járó ifjú utána egy mélyrúgás miatt nem tudott az elődöntőben kiállni, így 4. helyen végzett. Bátyja, Lóránt, aki szintén fél éve edz, háromból kétszer nyert, s dobogóra állhatott 28 kilóban.

A kadeteknél 28 kilóban Nagy Tamás (light contact) aranyérmet szerzett, köszönhetően hatalmas akaratának. Edzője szerint pszichésen sokat fejlődött az utóbbi időszakban, s kijárt már neki nagyon egy ilyen szép siker. Ugyancsak a kadeteknél ezüstérmet szerzett Erdei Benjámin, ám tudni kell, hogy a súlycsoport összevonások miatt a fináléban 5 kilóval nehezebb vetélytárssal mérkőzött meg, ami rengeteget számít ilyen súlyban (32 kg). A csatában így is csak megosztott pontozással kapott ki. Rácz Krisztián szerint a kéztechnikája sokat fejlődött, köszönhetően annak, hogy több ökölvívó mérkőzésen vett részt kiegészítésként mostanában (a DVSC Boxing hagyományos pofonpartijain).

Korcsok Nikolett (kadet 42 kg, light contact) nem talált legyőzőre ismét, s így első helyen zárt. Rácz szerint jó eséllyel indul a diákolimpián is, hiszen remek lábtechnikájának nem találják ellenszerét a többiek, s december óta veretlen a különböző viadalokon. Váradi Roland (kadet 47 kg, kick-light) nagyot verekedett a bronzmeccsen, s végül harmadik helyen zárt.

A verseny bírói karát Rácz Lajos egyesületi elnök erősítette.

A diákolimpiára 4 sportolóval megy a Rácz Kick-Boxing Team április 18-án: Korcsok Nikolett, Elek Ágnes, Erdei Benjámin és Nagy Tamás.
Hirdetés