Háromezren futottak a rákbetegekért

A 7. Nárcisz Futófesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az emberi méltóságot az élet utolsó percéig meg kell őrizni - írja a dehir.hu.


Folyamatosan érkeztek a gyerekek a stadion rendezvényterére. A város minden általános és középiskolája képviseltette magát. A tömegben feltűntek Loki női kézilabdázói és a debreceni vízilabdások is. Ők is azért jöttek, kifejezzék szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegek iránt.

A nárcisz a rákbetegek szimbóluma, ezért érkeztek sárga pólóban a résztvevők. A futófesztivál célja, hogy felhívják a figyelmet arra: a méltóságot az élet utolsó pillanatáig meg kell őrizni.

- Ebben az évben a futófesztivál átvitt értelemben az első alapköve annak a Hospice háznak, amit nyolc évvel ezelőtt célként tűztünk ki a Méltóság mezeje programban – hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság Mezeje program vezetője.

Erről beszélt az esemény megnyitóján Papp László polgármester azt mondta: Debrecen gondoskodó város, ebből nem maradhatnak ki a gyógyíthatatlan betegek sem.


- Ha egészségügyi problémákkal, daganatos megbetegedéssel küzdenek, legyen támaszuk. A Hospice ház megvalósítása iránti elkötelezettségünk ezt szolgálja – mutatott rá Papp László.

Háromezer gyerek és felnőtt futott a nemes célért a Nárcisz futófesztiválon Debrecenben. A megye más településein is tartottak hasonló rendezvényt. Berettyóújfaluban például ötszázan futottak a rákbetegekért.
Hirdetés