Húsbárddal és késsel gyilkolta meg nagyszüleit

Milliók reményében ment el a gyilkos a nagyszüleihez Hosszúpályiba. Nem kapott, ezért ölt.


Mint arról már többször is beszámoltunk, április 3-án sokkoló kettős gyilkosság történt Hosszúpályiban. Egy Szabadság utcai házban, szombaton 21 óra körül találtak rá rokonai – közöttük egy 12 éves lány –  az idős pár holttestére.

- Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a sértettek halálát idegenkezűség okozta – erősítette meg Demeter Erika, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezt már az első vizsgálatok alapján ki lehetett jelenteni, hiszen az idős embereket kegyetlenül agyonverték. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel indította el a nyomozást, ami hamar eredményre vezetett: április 5-én, vasárnap, 11 óra körül elfogták a gyilkosság elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves debreceni férfit. Demeter Erika elmondta: a rendőrség a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az már ekkor valószínűsíthető volt, hogy van kapcsolat a gyilkos és áldozatai között, mert ellenkező esetben aligha lehetett volna ilyen hamar felgöngyölíteni az esetet. Az április 7-i sajtótájékoztatón elhangzott: így is van, a gyilkos közeli rokona, unokája az áldozatoknak. A tettes előre megfontolt szándékkal, milliókért ment el a házaspárhoz és eldöntötte: ha nem kap pénzt, végez velük.

Így is történt. A kirándulásból hazatérő rokonok április 4-én, este 21 órakor fedezték fel a szörnyű tettet, de a rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a gyilkosság már 3-án megtörtént. Az idős házaspár beengedte a gyilkosát, aki, miután kiderült számára, hogy a remélt tetemes összeget nem kapja meg, egy húsbárddal, majd késsel esett neki áldozatainak. Pokoli módon mészárolt: az orvosszakértők legalább ötven vágást és szúrást fedeztek fel az áldozatokon. Borzalmas tette után távozott, körülbelül két nyugdíjnyi pénzt vitt magával és a gyilkos szerszámokat, hogy majd elrejti azokat.

Ám nem maradt ideje a bűnjelek eltüntetésére, ugyanis a rendőrség gyorsan göngyölítette fel a szálakat, április 5-én, már délelőtt rendőrkézen volt tettes. A sajtótájékoztatón bemutatták az egyértelmű bizonyítékokat is, de csak becsomagolva, mert a rendőrök azt mondták: olyan borzalmas állapotokat mutatnak, hogy nem kívánják megmutatni a tárgyakat.

- Megvan az elkövetés eszköze, az elkövetéskor használt ruházat, illetve a helyszínről elvitt táska, annak tartalma, ami egyértelműen bizonyítja a bűncselekmény elkövetését – mondta el  Tóth János alezredes, főkapitány-helyettes.

A tettes a kihallgatásakor beismerte a gyilkosságokat. Tényleges életfogytiglant kaphat érte.
Hirdetés