Illegális szemétlerakó a Vezér utcán

Hulladéklerakónak használják ismeretlenek a Vezér utca végét. Általában késő este és hajnalban viszik oda a szemetet.


Elhasznált gumiabroncsok, kidobott fotel és egy névvel, címmel ellátott számlatömb. Ezek és számos más háztartási hulladék fogadja azokat, akik a Vezér utca végén járnak. A környéken élőket zavarja a szemét.

- Szerintem ez az egész felháborító, a szemetet mások a késő esti és a kora hajnali órákban odarakják le – hallhattuk Balla Sándornét.

A viharos szél miatt már több száz méteres körzetben szóródott szét a papír és a többi hulladék. A Debrecen Televízió által megkérdezett férfi azt mondta, évek óta rendszeresen hordják oda ismeretlenek a szemetet.

- Nem tudjuk kik. Az a baj, hogy nem lehet őket megfogni. Én sokat járok a kutyákkal, sokat járok kerékpározni, de nem találjuk meg és nem látjuk, hogy kik hordják oda – mondta Terdik Tibor.

Az önkormányzat havonta 100-150 köbméter hulladékot szállíttat el a város területéről, de időről-időre újabb illegális szemétlerakókat találnak.

- Az elmúlt évek tapasztalata alapján 15 millió forintot tudunk illegális szemét elszállításra költeni és a Vezér utcai illegális  szemétlerakó elszállítását már megrendeltük a Dehusz Kft-től – közölte Haász Ferenc városüzemeltetési osztályvezető.

Az osztályvezető azt ígérte, hogy néhány napon belül elszállítják az illegális hulladékot a Vezér utcáról.

Forrás: dehir.hu
Hirdetés