Költészet napja, aminek nincs programja

Érdekes programkínálattal találkoztunk Hajdúszoboszló weboldalán 


Ugyanis az oldalon 2015. április 10-én még a következő bejegyzést találtuk: A hajdúszoboszlói művelődési központban 2015. április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából programok várják az irodalmi művészet iránt érdeklődőket.

Ezzel még nem is lenne gond, ha 24 órával a rendezvény előtt legalább közzé tennék, hogy mire is számíthat az irodalomra fogékony hajdúszoboszlói közönség. 

Mert abból nem sok minden derül, hogy "a részletes program hamarosan feltöltésre kerül!"

Ezek után természetesen lehet egymásra mutogatni. Az önkormányzatnak a kulturális bizottságra, a kulturális bizottságnak az újonnan állami pénzből épült és felavatott művelődési ház vezetőségére és vissza. 


Arra lennék kíváncsi, hogy ezek után ki vállalja a felelősséget, és egyenes gerinccel azt mondja: "ezt elkúrtam". 

Mert, hogy erre a programra, nem lehet könnyű szerrel hallgatóságot találni, az hót ziher. És szerintem az információk ilyen tömény és feldolgozhatatlan tömkelegével az ide látogató turisták sem tudnak mit kezdeni. 

Végezetül pedig a költészet utáni szeretettel megáldva, hadd szóljak OJD nyelvén, az értő közönségnek: "Époszt akartam írni rólatok,/ Aeneist az új magyar koroknak./ Ám tűzbe dobtam minden vázlatot:/ Nem állítok versszobrot zsarnokomnak.
Hirdetés