Másfél milliót szedtek össze a rendőrök húsvétkor

Fokozott ellenőrzést tartottak a megyében a rendőrök. Voltak, akik még így is megpróbálták megúszni az ittas vezetést és a gyorshajtást.


Felkészültek a kiemelt húsvéti közúti ellenőrzésekre a Hajdú-Biharban közlekedő autósok, de még így is voltak jó páran, akiket meglepett a rendőri jelenlét. Azt már napokkal korábban a Dehir.hu is beharangozta, hogy április 4 és 6 között fokozott rendőri ellenőrzésekre lehet számítani a megyében, a rendőrség elsősorban az ittas vezetőket, a gyorshajtókat és a szabálytalanul közlekedőket próbálta kiszűrni a húsvéti forgalomból.

A Józan húsvét elnevezésű akció már pénteken elkezdődött. A négy nap alatt húsvét vasárnap és hétfőn volt a legtöbb dolga a rendőröknek. A hosszú hétvége alatt több mint 4500 személyt ellenőriztek. Mint kiderült, huszonnégyen ültek ittasan volán mögé, motorra vagy biciklire, tizenegy autóvezetőnek a jogosítványába került az, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült..

Helyszíni bírságot 137 esetben kellett kiszabniuk a rendőröknek , összesen több mint 1 millió 700 ezer forintot fizettek a szabálytalankodók.
Hirdetés