Mehet tovább a kiskörút - kirakták a tulajdonost

Elköltözött a tulajdonos, bonthatják azt az épületet, ami eddig akadályozta a nyugati kiskörút építésének folytatását.


Egy ingatlan állta útját a nyugati kiskörút építésének. Az önkormányzat még 2012-ben sajátította ki. A tulajdonos 78 millió forintot kapott érte, mégsem költözött ki. Ettől független az út építése már elkezdődött a talajmunkákkal. Hosszú pereskedés után végül március 5-én, jogerősen is döntött arról a bíróság, hogy mennie kell a tulajdonosnak. Harminc napja volt arra, hogy távozzon.

Krivi Béla városfejlesztési főosztályvezető azt mondta: kedden tartottak helyszíni bejárást, ahol megállapították, hogy az ingatlanból határidőre elköltözött a volt tulajdonosa. Most egy birtokbavételi eljárás kezdődik.

- Ezt követően tudjuk a közműszolgáltató számára az eljárást megindítani, hogy a csatlakozásokat kikössék. A kivitelezővel a bontási munkákra a szerződést megkötöttük – közölte Krivi Béla.

Az Arany János utcától az Erzsébet utcáig építik tovább a nyugati kiskörutat. A munkát februárban kezdték. Most a talajcserét végzi a kivitelező, ott, ahol nem akadályozza az ingatlan. Ha lebontják az épületet, akkor ezt a területet is átadják a munkásoknak.

Még nem tudni pontosan, mikor bontják le az épületet. Az önkormányzatnál azt mondták, annak ellenére, hogy az ingatlan akadályozta a nyugati kiskörút tovább építését, várhatóan augusztus végére, vagyis határidőre végeznek a munkákkal.

Forrás: dehir.hu
Hirdetés