Nagyon vigyázz, hogy hol parkolsz Debrecenben

Hiába van szabad parkolóhely a Nagyállomás melletti várakozóhelyen, az autósok nem tudnak beállni. A legtöbb sofőr nem figyel a felfestésre.


A Nagyállomás melletti parkolóban sokszor hiába van szabad parkolóhely. A rosszul megálló autók miatt egyszerűen nem lehet beállni.

- Ha van egy szabad parkolóhely, de nem jól álltak be oda, akkor én már nem férek be a két autó közé, így pedig nincs parkolóhelyem. Esetleg sietek, nem jó helyen állok, akkor meg engem büntetnek meg más miatt – hallhattuk Felleg Alexet.

Van olyan autós, aki egyszerre két parkolóhelyen áll, de rendszeresen előfordul, hogy nehézséget okoz a sofőröknek a parkolás a Nagyállomás előtt.

- Nem tudtam másképp beállni, hogy ki tudjam nyitni az ajtót! Ha a mellettem parkoló tíz centivel arrébb állna, én is ugyanúgy megtenném ezt. Akkor nem lenne semmi probléma – mondta Tárkányi Sándor.

A parkolási társaság vezetője szerint el lehetne kerülni az ilyen helyzeteket, ha a sofőrök körültekintőbbek lennének.

- Az lehetne megoldás, ha ezeken a fizető várakozóhelyeken is úgy állnának meg az autósok, hogy orral és farral, így egyik oldalon közelebb lehetne állni a másik gépkocsihoz és a széles ajtókat kinyitva is rendesen ki lehetne szállni a gépkocsiból – nyilatkozta Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője.

Nagyállomásnál lévő parkolóhelyek két méternél is szélesebbek. A KRESZ-ben egyértelműen az szerepel, hogy ezekre a helyekre egy autó állhat.

- Ha egy gépjármű több várakozóhelyet foglal el, akkor a sofőr megszegi a KRESZ-szabályt, amely a szabálysértési törvény passzusa alapján a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértését jelenti – magyarázta Suba István, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

A rendőrök jó esetben csak figyelmeztetik a szabálytalan sofőrt, ha viszont helyszíni bírságot szabnak ki, az akár 50 ezer forint is lehet.

Forrás: dehir.hu
Hirdetés