Százados lett az újfalui Trencsényi János

A berettyóújvalui Mezei Vill FC és a nemzeti együttes csapatkapitánya a sikeres macedóniai Eb-selejtezőn volt századszor válogatott.


Trencsényi János viszonylag későn, a 27. születésnapján ölthette először magára a címeres mezt. Akkor talán ő sem gondolta, hogy ezt újabb száz válogatott találkozó követi. A nemzeti csapat márciusi Európa-bajnoki selejtezőjén, a házigazda macedónok ellen ünnepelhette 100. válogatott meccsét. A futsalhungary.hu jubileumi interjújából idézünk néhány részletet.

- Sokat jelent számomra a centenárium. Ha jól tudom, akkor benne vagyok az első tízben, aki elérte ezt a számot, úgyhogy ez nagy megtiszteltetés számomra. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt is megélem, mint ahogy a többi díjat, sikert sem. Bajnoki címek, magyar kupa, szuperkupa megnyerése, BL legjobb 16 közé jutás, év játékosa címe. Nagyon sokat köszönhetek ennek a sportágnak, és ami szintén nagy dolog nekem, hogy a válogatottságnak köszönhetően bejárhattam a világot. Ötször eljuthattam Brazíliába, kétszer Portugáliába, vagy Oroszországba. De nagy élmény volt akár Líbiában pályára lépni. 2007 nyarán Portugáliában debütáltam a válogatottban, Angola ellen és még gólt is szereztem. Kozma Mihály szövetségi kapitány már előtte is mondogatta, hogy ha felhagyok a nagypályás “karrieremmel”, akkor előbb-utóbb a futsal válogatottban találhatom magam…

Az újfalui bajnokcsapat kapitánya július 2-án lesz 35 esztendős. Immár 102-szeres válogatottnak mondhatja magát, s azt reméli, hogy a pótselejtezőket is sikerrel veszi az együttes, s ő is ott lehet majd a csapattal a kontinensbajnokságon.

- Nagyon örülnék, ha ki tudnánk jutni a jövőre rendezendő Európa-bajnokságra. Úgy vélem, hogy nincs könnyű csapat a pótselejtező körben, viszont lehetetlen sincs! Mind a hét rivális igen nagy játékerőt képvisel, de nincs olyan kiemelkedő köztük, aki legyőzhetetlennek tűnne.

Trencsényi János nyert már magyar bajnoki aranyat, ünnepelt Magyar Kupa-elsőséget, magasba emelhette a Szuper Kupát is, s a futsalosok táborában megválasztották az Év játékosának is. Együtt van minden, kerek történet a karrier, mégis a folytatást tervezi:

- Szeretnék még sokáig játszani, de természetesen ehhez az is kell, hogy a sérülések is elkerüljenek, főleg a súlyosabbak. Célok minél több győztes meccs a klubban és a válogatottban egyaránt, ezáltal minél több klubsiker illetve minél jobb és minél több szereplés a válogatottban. Fantasztikus lenne a bajnoki címvédés, illetve Eb-részvételt ünnepelni a nemzeti csapattal.
Hirdetés