VII. Debreceni Nárcisz futófesztivál

A gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésük kifejezéseként az idén is több ezren futnak a Méltóság mezeje program rendezvényén.


A debreceni Méltóság mezeje program 17 oktatási és nevelési intézménye, továbbá a szervező Magyar Hospice Alapítvány és a Nárcisz Alapítvány ebben az évben is megrendezi Nárcisz futófesztivált. A Nagyerdei Stadion északi kapujánál csütörtökön délután kettőkor lesz a gyülekező, fél háromkor startol a mezőny, s várhatóan ebben az évben is több ezren csatlakoznak a nemes programhoz. Az immár tradicionálisnak számító rendezvényt dr. Papp László, Debrecen város polgármestere nyitja meg.

A futófesztivál ötlete Debrecenben fogalmazódott meg, hét esztendővel ezelőtt. Ma már számos magyarországi település szervez Nárcisz futófesztivált a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésük kifejezéseként. A Nárcisz Futófesztivál üzenete, hogy az emberi méltóságot az életünk utolsó pillanatában is megőrizzük.  A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek gyakori szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

A csütörtök délután fél háromkor induló VII. Nárcisz Futófesztivál mezőnye a program szimbólumát kifejező sárga pólóban teszi meg a Nagyerdei stadion – Nagyerdei körút – Pallagi út – Ady Endre sugárút – Nagyerdei Stadion útvonal körülbelül 1800 méteres távját.

Idén is együtt futnak a gyerekekkel ismert debreceni közéleti személyiségek, sportolók, mint például Varga Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, Pocsai Balázs országos bajnok triatlonozó, a DVSE vízilabdázói, a DVSC kézilabdázói  és a Sportiskola számos sport-szakágának diákjai is. A futáson részt vesz Majka. A programhoz csatlakozik a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is.

A futófesztivált megelőzően délelőtt tíz órától Sok kicsi sokra megy! Mozduljunk meg egy időben minél többen címmel a rendezők közös mozgásra hívják Debrecen és Hajdú-Bihar megye minden oktatási és kulturális intézményét beleértve természetesen a debreceni Méltóság mezeje programban közreműködő 17 oktatási intézményt. A csatlakozók az általuk kijelölt útvonalon (saját udvar, iskola körül, parkban, stb.), 20 percen át futnak vagy bármilyen sporttal kapcsolatos mozgást végeznek a program szimbólumának, a sárga nárcisznak a színében. A délelőtti program célja, hogy minél több gyermek mozogjon egyszerre az emberi méltósági iránti tisztelet jegyében.

Tavaly több mint nyolcezer résztvevő jelentkezett Debrecenben és megyeszerte, hogy csatlakozik a Nárcisz Futófesztivál délelőtti programjához, Hajdúdorogtól Nyíradonyig, Csökmőtől Zsákáig. Az eddigi visszajelzések szerint, idén már közel ötezren jelezték részvételüket.
Hirdetés