Két évtized cégirányítás, négy évtized szakmai tapasztalat

Ha a vállalkozás profiljának elõzetes ismerete nélkül vágnék bele a következõ interjúba, akkor is tudnám melyik iparág egyik helyi képviselõjéhez lesz szerencsém az elkövetkezõ percekben, órákban. Tervrajzok, tárgyalóasztal, vaskos építészeti szakkönyvek. Az idén húszéves Generálép-3 Kft. egyik tulajdonosával, Serestyén Jánossal a kft. ügyvezetõjével beszélgettünk.


 - Az elõzõ évek hagyományait követve ismét átadták a Kultúra Mecénása díjat, melyet a kultúrára legtöbbet áldozó mecénás vehet át. Az idei város bálon a Generálép-3 Kft. nyerte el ezt a kitüntetõ címet. Az emlékplakettet kiemelt helyen õrzik az irodában. Biztosan jó érzéssel tölti el, ha rápillant. Mit gondol, mivel érdemelték ki a megtiszteltetést? 
- Valószínûleg azért kaphattuk mi, mert az elmúlt években a város rendezvényeinek fõ támogatói voltunk. A Kft. azonban nem csak a helyi önkormányzati eseményeket szponzorálja, hanem máshol is próbál segíteni nem csak anyagilag. Azt gondolom, hogy a városi sportegyesületeknek, alapítványoknak segítõ kezet kell nyújtani, továbbá szükséges a város életében aktívan részt venni. Nagyon jó érzés volt átvenni a város bálján a címet, s ezek után sem esik nehezünkre az, hogy támogatást nyújtsunk azoknak, akiknek szükségük van rá. A város bálja helyi szinten egy olyan társasági esemény, melyen illik részt venni. Nem kötelezettség számunkra a megjelenés, nagyon szívesen elmegyünk a rendezvényre minden évben a baráti társaságunkkal, s mindig jól érezzük magunkat.


- Óriási felelõsség lehet egy cég irányítása. Ön szerint milyen hatáskört biztosít ez a pozíció? És ha már a TOP 25-ös listán kiemelkedõ helyen szerepel a Kft., elárulná az olvasóknak, mit jelent ön számára a siker? 
- Bizony elég nagy felelõsséggel jár ez a munka. Azonban nem lehet a munkánk végzése során se kibújni ez alól, se valami mögé elbújni. Tudomásul kell venni, hogy mi is emberek vagyunk, hibázhatunk. Ezeket a kisebb-nagyobb problémákat kell minimálisra csökkenteni és törekedni arra, hogy ha már becsúszott valami hiba, azt minél hamarabb kijavítsuk. A siker kulcsa a minél pontosabb munkavégzés és a tökéletesre való törekvés, mellyel elnyerhetjük a megrendelõ bizalmát. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint egy újabb felkérés ugyanazon építtetõtõl. Megnyugvást jelent egy elkészült kivitelezésnél, ha látom a megrendelõ arcán az elégedettséget. Számomra ez a siker. Nem az ünnepélyes átadás a legfontosabb, sokkal inkább az, amikor a szokásos protokolláris program elõtt bejárjuk az elkészült épületet, és egy elég összetett kivitelezõi munka során a nagy létszámú alvállalkozók bevonásával egy olyan építmény jön létre, ami megfelel az építtetõ elvárásainak.


- Mit gondol, kellett-e szerencse ahhoz, hogy vállalata ilyen sikert ért el?
- Biztos, hogy kellett. De hogy ez konkrétan miben nyilvánult meg, azt nem tudnám megfogalmazni. Úgy vélem, szerencse nélkül egy vállalkozás sem mûködik. Mind emberileg, mind szakmailag felkészültnek kell lennie az embernek, s emellett maximális odafigyeléssel szükséges követni és lereagálni a piaci változásokat. A lehetõségeket mindig keresni kell, de élni is tudni kell azokkal, a szerencse nem elég egy vállalat életében a fennmaradáshoz. A cég vezetõjének úgy kell a munkájára tekinteni, mint egy hivatásra, nem úgy, mint egy munkahelyre. A sikerhez nagyban hozzájárul a munkatársak hozzáállása, segítõkészsége és problémamegoldó képessége is. Hiszem, hogy a jóra, a szebbre való törekvés elõre tudja mozdítani a dolgokat. Az ipar ezen ágazatában sem tud minden gépiesen mûködni, és ezért szükséges minden nap megújulni. Látva az emberek egyre növekvõ igényeit, nekünk, kivitelezõként fel kell nõni a kapott feladatokhoz. Meg kell teremteni a korszerû anyagi és egyéb eszközöket a kivitelezéshez, különben csökkenhet az újabb megrendelések száma.


- Ön szerint a kockázatvállalás mennyire szükséges? 
- Az építõiparban szükséges rossz. Bár törvényszerû, ugyanis itt mindig a vállalkozónak kell befektetnie. Nem csak az általa elvégzett munkát, hanem az anyagot is a kft. finanszírozza. Ebbõl kifolyólag van rizikója a dolognak. Ugyanis van rá példa, hogy a megrendelõ akaratán kívül nem tudja kifizetni az elkészült munkát. Azt pozitívumként könyvelem el, hogy jellemzõen olyan megrendelõkkel találkoztam eddig, akik túlnyomó többségében tisztességgel kifizették munkánk ellenértékét.

- A körülötte élõk szerint ön maximalista típus. Voltak esetleg kudarcok a cég életében? 
- Igen, maximalista vagyok, és ezt tudják a kft. dolgozói is. Ezt nem lehet máshogy csinálni. Vagy csinálja az ember, vagy nem. Az nem mûködik, hogy próbálunk megmaradni egy bizonyos szinten, stagnálunk, nem fejlesztünk és nem növekszünk. Aki nem akar fejleszteni, fejlõdni, az ebben a szakmában lemarad. Ahhoz, hogy folyamatosan ott tudjunk lenni a piacon, legyenek megrendeléseink, ahhoz egyre precízebben kell dolgozni és egyre összetettebb feladatokat kell vállalni. Elég szerteágazó az építõipar. A megalakuláskor 2-3 kõmûvest és segédmunkást foglalkoztattunk, mára már vannak a szakipar több területén végzett dolgozóink is. Továbbá elég sok alvállalkozót foglalkoztunk, melyek túlnyomó többsége derecskei egyéni vállalkozó. Hogy voltak-e kudarcok? Szerintem minden cég életében van. Ez alól a Generálép-3 Kft. sem volt kivétel a két évtized alatt. Számomra talán a legnagyobb kudarc az,  ha nem tudunk egy megrendelõ igényeinek megfelelni. A másik, ha az általunk elkészített munkát nem fizetik ki. Sajnos ebben is volt már rossz tapasztalatunk.

- Nyilván gondolkodott már azon, hogy ki fogja folytatni az ön által elkezdett munkát. Van esetleg családtag, aki átveszi Öntõl a kft. irányítását? 
- Vannak elképzeléseim, reményeim ezzel kapcsolatban. Fiam is ebben a szakmában végzett, s már második éve, hogy itt dolgozik a cégnél. Neki szeretném átadni a stafétabotot. Szerencsére érdekli, és nagy kedvvel, elhivatottsággal végzi a rábízott munkát. Megfelelõ a hozzáállása, valamint a szakmai tudása is megvan hozzá.


- Mi motiválja a továbbfolytatásban? 
- Az, hogy szeretem a munkámat. Ragaszkodom is hozzá, hogy bizonyos dolgokat én végezzek el a cégen belül. Ez az a szakma, aminek azért hosszabb távon van látszatja. Úgy gondolom, hogy megfogalmazhatom azt a tényt, mely szerint a kft. hozzájárult a városközpont szebbé tételéhez. Itt az irodánk helyén és a körülötte megépült társasházak helyén a 2000-es évek elõtt egy szürke, néha túl zajos ipari üzem volt található, mely mára teljesen beépült. Reményeink szerint számos boldog család otthonává tudott átalakulni. Jó érzéssel tölt el ránézni a mai rendezett környezetre, amely felváltotta a szürkeséget, még ha a társasházak, sorházak néhol merész színösszeállításai eleinte nehezen találtak befogadásra. Mára azonban, úgy vélem, elfogadták a derecskeiek ezt a méregzöld, máshol bordó színkombinációt. Továbbá a számomra legfontosabb dolog az, hogy mindig megrendelõi megelégedettséggel tudjuk elvégezni a ránk bízott feladatot.

- Mire a legbüszkébb? 
- Végeztünk nagyobb önkormányzati munkákat. Ott van például a Bocskai iskola felújítása, az óvoda építése, a konyha épülete, az egészségház, a posta melletti bérlakások, valamint az elõzõekben is említett társasházak kivitelezése Derecskén és Debrecenben. Itt megjegyeznék még annyit, hogy ezeknek a társasházaknak nemcsak a kulcsrakész kivitelezését végezte a kft., hanem az értékesítését is. Nemcsak lakásépítéssel foglalkozunk, hanem mezõgazdasági és állattartó telepek, lakóparkok kivitelezésével is. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy 2009 óta folyamatosan dolgozunk egy mezõgazdasági vállalkozónak. Ez jól tükrözi a kft. minõségpolitikáját. Hatalmas szakmai kihívást jelentett a 2012-ben felvállalt és 2013-2014-ben kivitelezett állattartó telepek korszerûsítése, ahol folyamatos üzemelés közben az állategészségügyi szabályok betartása mellett kellett a kivitelezést végezni. Nagy projekt volt a közelmúltban Debrecenben a Füredi Kapu lakópark befejezése, melyen hat hónap alatt kellett teljes szakipart felvonultatni fél milliárdos értékben. Egy már elkezdett épület hibáit feltárva és kijavítva elérkezni abba az állapotba, hogy a tulajdonos megkapja a használatba vételi engedélyt. Ne feledkezzek meg arról, hogy nagyon büszke vagyok az eredményekhez hozzásegítõkre, a kft. dolgozóira, az alvállalkozókra és nem utolsó sorban a mindehhez szükséges, elengedhetetlen nyugalmat és biztonságot nyújtó családi háttérre.


- Milyennek tartja a légkört a munkahelyen? 
- Azt gondolom, a megrendelõk mellett a dolgozókkal folytatott kapcsolattartás a legfontosabb. Alázattal kell az emberekhez fordulni. Úgy látom, a munkások szívesen dolgoznak itt és jól kijönnek egymással. Egyértelmû, hogy ahol ennyi ember dolgozik együtt, ott néha próbálják heccelni, ugratni egymást a jó kedvû, csapatban kitûnõen dolgozó férfiak. Megítélésem szerint az átlagéletkor kedvezõ, nincs nagy korkülönbség a dolgozók között, így jobban megértik egymást. És azt szoktam mondani, hogy ha ezzel a létszámmal, valamint ezzel az összetétellel tovább tud mûködni a vállalkozás, akkor továbbra is sikeres maradhat a cég. Persze jól tudom, hogy egy új munkatárs beilleszkedése egy már kialakult környezetbe, mindig vonhat maga után problémákat. Régóta azt vallom, hogy úgy mûködünk, mint egy nagyobb család. Bárki bármilyen jellegû gondjával fordulhat a másikhoz segítségért.

- Nehezen jött össze ez az interjú. Körülbelül négyszer egyeztettük és tettük át más idõpontra a találkozónkat. Nagyon elfoglalt. Viszont ha van egy kis ideje, mivel tölti el szívesen? 
- Valóban kevesebb szabadidõm van, mint kellene. Tizennégy éve járok Hajdúszoboszlóra pingpongozni hétfõnként, valamint a Derecskei Öregfiúk Focicsapatának vagyok a tagja. Ez a sport része, azonban szabadidõm nagyobb részét a családdal való együttlét, kikapcsolódás teszi ki.

- Bár a horgászatot nem említette szabadidõs tevékenységei között, ennek ellenére, ha három kívánsága lenne, mit kívánna egy partra vetõdött aranyhaltól? 
- Elõször is jó egészséget a szeretteimnek, folyamatos munkaellátottságot a kft. számára, és azt, hogy minél több idõt tudjak együtt tölteni a családommal.

- Hogyan látja magukat tíz-húsz év múlva? 
- A Konyári úton van egy 1,5 hektáros telephelyünk, mely nagyon lényeges a cég életében. Az ott lévõ 700 m2- es irodát és szociális helyiségeket magába foglaló csarnoképület ugyanis állványok, munkagépek és számos más építõipari eszközök tárolására lett kialakítva. Van még mit fejleszteni rajta, de remélem a közeljövõben a füvesítés, fásítás és egyéb fejlesztés után meghatározó szerepet fog betölteni a cég életében. Szeretnénk a fiam irányításával a jövõben egy kis tervezõi teamet kialakítani a kft.-n belül. Ami engem illet, minél hamarabb átadnám fiamnak a cég irányítását. Dátumot még nem tudok mondani, mikor fog ez megtörténni, viszont amíg tudom, segítem õt szakmai tapasztalatommal, illetve mindenben mellette állok. Nyugdíjas éveimet utazgatással és unokázással tölteném szívesen.

NÉVJEGY

1995. szeptember 2-án alakult meg a derecskei székhelyû építõipari vállalkozás a „Generálép-3” Kft. A cégnévben szereplõ 3-as szám az alapító tulajdonosok számát hivatott jelezni. Az egyik tulajdonos 2011-ben nyugdíjba vonult és a Kft. tulajdonosi köre két fõre csökkent. Az azóta eltelt idõben a két tulajdonos: Serestyén János mint ügyvezetõ és tapasztalt építésirányító szakember, valamint Orbán Károlyné pénzügyi-számviteli szakember vezeti az építõipari céget. A Kft. a nem termelõ állományú dolgozókkal együtt 30 fõt foglalkoztat. Serestyén János ügyvezetõ, interjúalanyom, az általános iskolai tanulmányát itt végezte helyben, majd a debreceni Péchy Mihály Építõipari Szakközépiskolában érettségizett. Diplomáját az Ybl Miklós Mûszaki Fõiskolán, Debrecenben szerezte, építész szakon. Már gyerekként eldöntötte, hogy ebben a szakmában akar elhelyezkedni. Egyértelmû is, mivel édesapja ács volt, s általa megismerte az ipart már tizenévesen. Hetedik és nyolcadik osztályos kisdiákként a nyári szünetben is segédkezett az építõiparban, majd a középiskolás éveiben is építõipari cégnél volt nyári gyakorlaton. A fõiskola elsõ éve után az NDK-ban volt termelési gyakorlaton, majd a második évben az ÉMI Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft.-nél szerzett hasznosítható gyakorlati tapasztalatot. 1985-ben végzett a fõiskolán, és azóta ebben a szakmában dolgozik. Sõt, mi több, katonaévei alatt is ezzel foglalkozott. A Kft. fõ profilja az építõipari generál kivitelezés, ezen belül a tevékenységük igen sokrétû, kiterjed az építõiparhoz kapcsolódó szakipari munkákra is. A Kft. a kezdetektõl minden évben eredményesen gazdálkodott. Az elsõ években 10-50 millió Ft között mozgott az árbevétele, majd folyamatosan emelkedett ez a szám 300-500 millió forintra 2012-es év végéig. A változás 2013.évben történt, amikor a Kft. árbevétele megközelítette az egy milliárd forintot, amit 2014.évben megtartott és várhatóan ez a szám 2015. évben is hasonlóan alakul. A vállalkozás indulása óta a dolgozói létszám is jelentõsen megnövekedett, kezdetben az 5 fõ fizikai munkavállaló és a 3 személybõl álló tulajdonosi kör alkotta a Kft. állományát, mely az évek és sorozatos felkérések elteltével 30 fõre duzzadt. A Kft. elsõsorban belföldön vállal munkákat, de elõfordult már külföldön is munkalehetõség, így többek között Nagyváradon a szennyvízátemelõ építése, valamint a cukorgyár belsõ épület felújítási munkái gyarapították a vállalkozás referenciáit. Belföldön elsõsorban a megyében dolgoznak, de a kapacitás lekötése és az új kihívások érdekében nem egyszer elõfordult Budapesti munkák végzése is. Jelenleg is felkéréssel rendelkeznek a Dunántúlon egy üdülõ építésre melynek munkálatai a közeljövõben fognak elkezdõdni. Ha a munkálatok a közelben folynak, a dolgozók naponta hazajárnak a saját, kft. által biztosított jármûveivel. Ha azonban a székhelytõl messzebb szólítja õket a hivatásuk, akkor szállást biztosítanak a dolgozóik számára, de ebben az esetben is a hétvégét a családjaikkal tölthetik itthon.