Egy gyermek megsérült Bakonszegnél

Egy személygépkocsi lesodródott az útról és felborult Bakonszeg és Nagyrábé között. A 10 esztendős fiút feszítővágó segítségével szabadították ki.
Felborult egy személygépkocsi Nagyrábé és Bakonszeg között a 4213-as úton péntek délután, egy tízéves gyereket újraélesztettek a mentők a helyszínen – közölte a mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvosigazgatója.

Pápai György elmondta: az újraélesztés után a kisfiút mentőhelikopterrel a debreceni Kenézy kórház traumatológiai osztályára vitték.

Rácz Máté, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője elmondta: az autó, amelyben hárman – egy felnőtt és két gyerek – utaztak, árokba hajtott és a tetejére borult.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók az egyik gyereket, aki az autóba szorult, feszítővágó segítségével szabadították ki.

A kocsiba szorult gyerek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a felnőtt sofőr és a másik gyerek is súlyosan megsérült – tette hozzá a szóvivő.

Egy másik balesetben is megsérült egy gyerek Hajdú-Bihar megyében péntek délután, amikor Debrecen és Hajdúszovát között két személygépkocsi frontálisan összeütközött.

Erről a helyszínről egy súlyos sérültet, illetve megfigyelésre a gyereket vitték a mentők a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére – közölte a mentők regionális orvosigazgatója.