Nagy fejlesztésekkel készültek el Nyíradonyban

Befejezték a Járási hivatal második épületének kialakítását és új szárnnyal bővült, a nyíradonyi egészségügyi központ is.
Újabb épülettel gazdagodott Nyíradony belvárosában a járási hivatal. Ott lesz majd a foglalkoztatási valamint a hatósági osztály, de a csaknem 500 négyzetméteres épületbe költözik majd a Klebelsberg

Intézményfenntartó központ és a földhivatal is. Az akadálymentesített járási hivatal megépítéséhez az európai unió és a magyar állam csaknem 190 millió forinttal járult hozzá.

Tasó László államtitkár az ünnepélyes átadáson azt mondta: Magyarországon a közigazgatás átszervezése a végéhez közeledik, kevés olyan járási hivatal van, ahol további építkezésre van szükség.

Nyíradony 2013-ban vált újra járási központtá, a mostani beruházásnak az a célja, hogy az emberek magas színvonalú szolgáltatásokhoz jussanak. Gazdasági, társadalmi és sport célú beruházásaink is azért készülnek el, hogy kiszolgáljuk az itt élő emberek érdekeit, szeretnénk, ha ez a járás sem maradna le Magyarország más járásaitól, az itt élő emberek valóban otthonként akár a járási székhelyre is, ahová alkalmanként el kell menniük az ügyeiket intézni – mondta az államtitkár.

Új szárnnyal bővült a nyíradonyi egészségügyi központ is, így ezután korszerű rendelőkben gyógyíthatják a betegeket. A 115 millió forintos beruházáshoz a település önkormányzatának nem kellett önrészt fizetnie.

A város polgármestere beszédében azt mondta: ez az épületrész ad majd helyet a gyermekorvosi rendelőknek és a védőnői szolgálatnak is. Ezzel megszűnik a nyíradonyiak által korábban kifogásolt zsúfoltság.

Az új szárnyban került elhelyezésre ez a két alapfeladat, és ott két külön orvosi rendelőt tudtak építeni a gyerekorvosoknak és a védőnőknek is, akik így korszerűbb, nagyobb alapterületű helyen tudják fogadni a terhes kismamákat, illetve a csecsemőket csecsemőgondozásra – hallhattuk Kondásné Erdei Mária polgármestert.

Elkészültek a városközpontban egyebek mellett az árusító pavilonok bővítésével is. A 30 millió forintos beruházás a civil szféra és gazdasági társaságok támogatásával jött létre.