A debreceniek a válogatottban is bizonyíthatnak

A Debrecen Gladiators két jelenlegi és egy korábbi játékosa is bekerült a magyar amerikai futball válogatott keretébe.
A nemzeti csapat edzői stábja az elmúlt hétvégén tartott válogatót Budapesten, ahol Roják Richárd, a Gladiátorok futója, Harsányi Tamás, az együttes linebacker-e, valamint Mózes Dániel, a klub korábbi linebacker-e is átment a rostán.

Roják Richárd és Harsányi Tamás a Divízió II-ben a Gladiators-ban, illetve a HFL-ben, a Budapest Cowbells-ben is remek teljesítményt nyújtott. Tavasszal, a fővárosiakkal az első osztály legjobb négy csapata között végeztek, míg a Debrecennel megnyerték a Divízió II-t, kiharcolva ezzel a Divízió I-es tagságot. A cívisvárosi együttes futója idén megszerezte karrierje századik touchdown-ját is. Harsányi Tamás a védelem egyik kiemelkedő tagja, hiszen több labdát is szerzett, amellyel a támadósort is sokat segítette. A válogatott edzői stábjának tagja az a Karim Trabelsi is, aki a cívisvárosi együttes alapítója és egyben korábbi szakvezetője.

- Megtisztelő számunkra, hogy Richárd és Tamás nálunk játszik. A válogatottság ő áldozatos munkájuknak köszönhető – dicsérte játékosait Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – Nagyon fontos, hogy ezek a játékosok nemcsak a Gladiators-ban szerepelnek, hanem a HFL-ben is. Mindketten fiatal koruk ellenére nagyon tapasztaltak, ott vannak az edzéseken és a sportág fizikai és elméleti oldalával is tisztában vannak, amely egy válogatott kerettagnál szerintem elengedhetetlen. Mózes Dániellel még korábban együtt játszottam. Jó alapokkal rendelkezett, amikor elkezdett amerikai focizni, hiszen kézilabdázott. Az elején még a támadósorban szerepelt, de a védelemben állta meg inkább a helyét. Szedett magára egy kis súlyt és a defense-ből szinte kirobbanthatatlan volt. Remélem, hogy később még lesz rá lehetősége, hogy nálunk játsszon. Most Londonban van, de korábban a Frankfurt Galaxy-ben játszott. Szerintem mindhármuknak van esélye, hogy akár kezdők legyenek.

A magyar válogatott története első mérkőzésére készül Csehország ellen, amelyet szeptember 27-én rendeznek a BVSC stadionjában.