Diákigazolvány nélkül is lehet diákbérletet venni

Amíg nem érkezik meg a középiskolás diákigazolvány, oktatási azonosítóval rendelkező igazolással fogadják el a kilencedikesek tanulóbérleteit az ellenőrök. Ezt az iskolában igényelhetik a diákok, de van, hogy fél évet kell rá várni. A régi diákigazolványt október 31-ig még elfogadják.
Szeptember 5-ig érvényesek az augusztusi bérletek, de sokan már ma megvették az ehavi szelvényt. A Csokonai Gimnázium előtti villamosmegállóban az automatából sok diák vásárolt napközben tanulóbérletet. Azoknak viszont ez nem egyszerű, akik most kerültek középiskolába. Nincs még ugyanis új diákigazolványuk.

Ideiglenes diákigazolvány nem megoldás, azt ugyanis már nem adnak ki. A régi diákigazolványok október 31-ig érvényesek, azokat addig elfogadják. Vannak ugyanakkor olyan tanulók, akiktől az általános iskolai diákigazolványt beszedték, így nekik más megoldást kell találniuk a bérletvásárlásra.

Az iskolától kapott sorszámozott tanulói jogviszony-igazolást elfogadják az ellenőrök – ezt mondta  a Debrecen Televíziónak a DKV értékesítési igazgatója.

- A fogadó iskola tud kinyomtatni egy hivatalos igazolást, amelyen ugyanúgy szerepel a diáknak az OM azonosítója. Ezeket az OM azonosítókat, melyek a diákigazolványokon is szerepelnek vagy ezeken az igazolólapokon, kell feltüntetni a bérleteken – magyarázta
Hernádi Zoltán.

Emellé fel kell mutatni egy fényképes igazolványt is, csak úgy érvényes ugyanis a bérlet. Információink szerint vannak olyan oktatási intézmények, ahol több hónapot kell várni az új diákigazolványra.